Πως έφτιαξε η Google το σημερινό doodle για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

16 χρόνια πριν ο Larry Page και ο Sergey Brin δημιούργησαν το πρώτο doodle της Google, ένα σχέδιο για την αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτ...

16 χρόνια πριν ο Larry Page και ο Sergey Brin δημιούργησαν το πρώτο doodle της Google, ένα σχέδιο για την αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ότι τα αφεντικά τους είχαν φύγει για το Burning Man, το μουσικό φεστιβάλ της ερήμου.


Από τότε η Google έχει δημιουργήσει μια ομάδα από 10 καλλιτέχνες και τρεις μηχανικούς πλήρους απασχόλησης στο να δημιουργούν αυτά τα σχέδια. Οι εικόνες που έχουν δημιουργηθεί αριθμούν σήμερα περισσότερα από 2000 τέτοια σχέδια και "γιορτάζουν" τα πάντα, από τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, μέχρι και σε παππούδες, για να αναφέρουμε δύο πρόσφατα doodles.

Τα σχέδια είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την απλή λευκή αρχική σελίδα της Google που όλοι ξέρουμε. Και ενώ στέλνουν τους επισκέπτες να "γκουγκλάρουν" για να μάθουν τις ιστορίες πίσω από τις εικόνες, επίσης όμως μπορεί να οδηγήσει και την εταιρεία στο επίκεντρο διαφόρων πολιτικών διαφωνιών. Τον Ιούνιο του 2012, η Google επέλεξε να τιμήσει τη δημιουργία του drive-in κινηματογράφου, αντί της D-Day. Την Κυριακή του Πάσχα πέρυσι, κάποιοι κατέκριναν την εταιρεία γιατί επέλεξε να τιμήσει τον ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Cesar Chavez, αντί του Ιησού Χριστού. 

Για τη φετινή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Google συνεργάστηκε με τον Ira Glass, ιδιοκτήτη της πιο χαρακτηριστικής φωνή στη δημόσια ραδιοφωνία, για να αφηγηθεί τις ιστορίες πίσω από αυτές τις δημιουργίες.

"Ήταν συνάντηση για πλάκα, υποθέτω," λέει ο εικονογράφος Jennifer Hom. "Δεν είμαι καν σίγουρος γιατί ήταν εδώ."

Ο σκηνοθέτης Mae Ryan, κατέγραψε μια σπάνια στιγμή με την "ματιά" των καλλιτεχνών και των μηχανικών όταν έκαναν την προετοιμασία των σχεδίων για σήμερα Παρασκευή που είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Τους κατέγραψε να περιβάλλονται από σωρούς παιχνιδιών και ένα ζευγάρι σκυλιών, στο γραφείο τους στο Mountain View της Καλιφόρνια. 

"Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να βγει», λέει ο Ryan Germick, ο οποίος ηγείται της ομάδας doodle "και  συνεχίζουμε να δημιουργούμε όλο και περισσότερες από αυτές τις δημιουργίες."

Related

Διασκέδαση 7786021650965770818

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item