Τώρα που βγήκε αντισυνταγματικό το χαράτσι τι θα κάνουν;;;

Το Δ΄ τμήμα του Αρείου Πάγου έβαλε μία βόμβα άνευ προηγουμένου στην κυβέρνηση, καθώς αποφάσισε πως είναι αντισυνταγματικό το πρώτο χαράτσι...

Το Δ΄ τμήμα του Αρείου Πάγου έβαλε μία βόμβα άνευ προηγουμένου στην κυβέρνηση, καθώς αποφάσισε πως είναι αντισυνταγματικό το πρώτο χαράτσι που είχε επιβληθεί για το 2011 και μάλιστα όχι για τυπικούς λόγους, αλλά ουσιαστικούς.

Κρίθηκε επίσης πως το χαράτσι δεν είναι τέλος αλλά φόρος που παραβιάζει τα δικαιώματα των ανθρώπων
Οι δικαστές αποφάσισαν πως η αντισυνταγματικότητα προκύπτει από το γεγονός πως το χαράτσι επιβάλλεται σε κάθε ακίνητο ανάλογα με τα τετραγωνικά και όχι με βάση την οικονομική κατάσταση του φορολογουμένου,ο οποίος όπως επισημαίνεται στο σκεπτικό της απόφασης έχει υποστεί τεράστια απώλεια εσόδων από τις συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις.

Το όλο θέμα λόγω οριακής πλειοψηφίας πάει πλέον στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Επιβαρύνσεις οι οποίες θίγουν την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, όπως και το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.

Παράλληλα, κρίθηκε ότι η επιβολή του παραβιάζει το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, όπως και το άρθρο 2 του Συντάγματος που προστατεύει το σεβασμό και την αξία των πολιτών, το άρθρο 4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, το άρθρο 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια, το άρθρο 21 που προστατεύει την οικογένεια και το άρθρο 78 που ξεκαθαρίζει ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο.

Related

Hot 4820154593834607047

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

 1. Όπως και με τη πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με τη αντισυνταγματικότητα των περικοπών των στρατιωτικών , αυτό είναι άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι μεταξύ Κυβέρνησης-Δικαιοσύνης-ΜΜΕ με σκοπό να κατευνάσουν τα πνεύματα . Εάν ποτέ η Δικαιοσύνη έκρινε τα παραπάνω παράνομα και αντισυνταγματικά , αυτόματα θα έπρεπε να αποκαταστήσει τους ζημιωμένους αναδρομικά , κάτι που θα κατέστρεφε οικονομικά τη χώρα στη παρούσα φάση . Το μόνο θετικό μέσα από τα (δήθεν) σκάνδαλα που μας παρουσιάζουν καθημερινά είναι ότι παρατηρείται ενεργοποίηση κάποιων οργάνων εξουσίας που χρόνια τώρα εθελοτυφλούσαν και επέτρεπαν αυθαιρεσίες κατά του λαού και κατασπατάληση της δημόσιας περιουσίας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστότατο αλλά το θέμα είναι πως τώρα θα αναγκαστεί το θέμα να πάει στην Ολομέλεια μια και καλή!
   Και να μην ξεχνάμε πως έχει κριθεί ήδη αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας η είσπραξη του χαρατσιού μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ...
   Άσχετα αν οι δικοί μας κάνουν τους Κινέζους!

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item