Έφτασε η αύξηση στα τσιγάρα και δεν είναι 5 λεπτά!

Προκείμενου να καταργηθεί το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση της τιμής στα τσιγάρα .

Προκείμενου να καταργηθεί το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση της τιμής στα τσιγάρα.

Η αύξηση πάντως δεν έγινε στα 5 λεπτά όπως λέγανε αλλά στα 10 λεπτά, λόγω της μεθόδου που εφαρμόζουν οι καπνοβιομηχανίες κατά την τιμολόγηση των προϊόντων τους (δεν επιτρέπει υποδιαιρέσεις τιμών μικρότερες των δέκα λεπτών).
Άραγε δεν ήξεραν οι υπεύθυνοι ότι θα γινόταν 10 λεπτά από την αρχή;Αλλά εκεί να κοροϊδέψουν τον κοσμάκη ακόμα και σε αυτό!
Στην αύξηση του ΕΦΚ κατά 5 λεπτά έρχεται να προστεθεί ο ΦΠΑ και ο αναλογικός φόρος με αποτέλεσμα η επιβάρυνση να διαμορφώνεται τελικά στα 8,5 λεπτά. Επειδή, όπως υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές «δεν μπορούν να πωλούνται τα τσιγάρα στα 3,85 λεπτά, έγινε στρογγυλοποίηση στα 3,90, για τα πακέτα που κόστιζαν μέχρι πρότινος 3,80 ευρώ».

Το Δημόσιο πάντως θα αυξήσει τα έσοδά του κατά 8,5 λεπτά ανά πακέτο και τα υπόλοιπα θα αποτελέσουν πρόσθετο κέρδος για τις καπνοβιομηχανίες.

Related

Hot 8743814684664074418

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item