3 χρόνια μνημόνιο και το χρέος καλά κρατεί

Όταν η Ελλάδα άκουγε τον Γιωργάκη να μας βάζει με το έτσι θέλω στα μνημόνια και ΔΝΤ ήταν 23 Απριλίου 2010. Τότε το δημόσιο χρέος της Ελλάδ...

Όταν η Ελλάδα άκουγε τον Γιωργάκη να μας βάζει με το έτσι θέλω στα μνημόνια και ΔΝΤ ήταν 23 Απριλίου 2010. Τότε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν 316 δις 954 εκ. και 67 χιλιάδες ευρώ.

Υποτίθεται πως μετά από τουλάχιστον 3 χρόνια -και μετά το "πλεόνασμα" που περιχαρείς όλοι ζητωκραυγάζουν- κάτι θα γινόταν και θα βλέπαμε αποτελέσματα αφού δήθεν δεν υπήρχε άλλη λύση. Αλλά δυστυχώς δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες σε τέτοια θέματα.

3 χρόνια λοιπόν μετά από την είσοδο της Ελλάδας στο "καροτσάκι" του ΔΝΤ, με βάση το τελευταίο δελτίο δημόσιου χρέους, το χρέος είναι 321 δις 477 εκ. και 97 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρει και το πολύ καλό taxalia:
Μετά από τόση αφαίμαξη του ελληνικού λαού, το δημόσιο χρέος είναι αυξημένο κατά 5 δις, αλλά το ακόμη χειρότερο είναι ότι η ύφεση μείωσε το ΑΕΠ, τον παρονομαστή δηλαδή του κλάσματος που περιγράφει τη σχέση χρέους / ΑΕΠ. Με ίδιο χρέος δηλαδή, αλλά μικρότερο παρονομαστή στο κλάσμα (ΑΕΠ), ο λόγος (ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ) είναι μεγαλύτερος.
Το νέο "κούρεμα" είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κυβέρνηση.
Η μαύρη στήλη, απεικονίζει την πρώτη καταγραφή χρέους από την στιγμή που μπήκαμε στο Μνημόνιο...Τα συμπεράσματα δικά σας!

Related

Hot 8277926303282934844

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item