Έρχονται περισσότερες μέρες σχολείου για τους μαθητές

Σε αυτή τη λογική κατευθύνονται οι ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας καθώς: "Ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σ...

Σε αυτή τη λογική κατευθύνονται οι ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας καθώς:
"Ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο"
αναφέρει συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας. Επιπρόσθετα αναφέρει πως:
"Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150."
Για τις πανελλαδικές εξετάσεις λέει ότι "οι αλλαγές συνολικά εφαρμόζονται από τη φετινή Α' Λυκείου", ενώ για τα σχολικά εγχειρίδια και τις πιθανές αλλαγές δηλώνει:

"η βασική αλλαγή είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και η διδακτέα ύλη, πλέον θα δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τι χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του. Ιδιαίτερα τώρα που αποσυνδέσαμε την οργανικότητα από τις ώρες διδασκαλίας".
Μακάρι όλες αυτές οι αλλαγές να οδηγήσουν κάποια στιγμή σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και όχι βεβιασμένες κινήσεις εντυπώσεων!

Related

Κοινωνικά 8234410056733176479

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item