Πως μια κακοποίηση καταλήγει σε κερδοσκοπία από κάποιους...

Όλοι θα θυμάστε την τραγική υπόθεση της Μυρτώς που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο... Ε λοιπόν κλασικά κάποιοι ακόμα και μέσα από τέτο...

Όλοι θα θυμάστε την τραγική υπόθεση της Μυρτώς που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο...

Ε λοιπόν κλασικά κάποιοι ακόμα και μέσα από τέτοια τραγικά περιστατικά προσπαθούν να βγάλουν κέρδος! Είχε γίνει λοιπόν μέσα από την γνωστή πλατφόρμα YouCaring μια "προσπάθεια" να μαζευτεί ένα ποσό για να βοηθηθεί η Μυρτώ με τα πάρα πολλά έξοδα που προφανώς είχαν προκύψει.

Απ'ότι φαίνεται όμως λοιπόν η "προσπάθεια" αυτή ήταν για να τα κονομήσει κάποιος αναίσθητος. Συγκεκριμένα στην εισαγγελία της Μασαχουσέτης προσέφυγε η Μαίρη Κοτρώτσου, μητέρα της 16χρονης Μυρτώς, ζητώντας τον έλεγχο του εράνου που οργάνωσε στα τέλη του 2013 η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Όπως αναφέρει:
"Ανακάλυψα ότι τα πρώτα χρήματα που στάλθηκαν από ομογενείς δεν μπήκαν ποτέ στον λογαριασμό για την αποκατάσταση της υγείας της.
Έχω ήδη ζητήσει να ανοιχθούν οι λογαριασμοί. Υπάρχουν πολλά κενά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Όσες φορές ζήτησα ονόματα όσων διαχειρίστηκαν τα χρήματα υπήρξαν αντιδράσεις", υποστηρίζει.
Είχε ζητήσει μέσω του δικηγόρου της Εμετ Φινοσέ να προσκομιστούν αναλυτικά στοιχεία από όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει η Ομοσπονδία.
Απαίτησε, δε, ένορκη δήλωση από την Ομοσπονδία ότι δεν υπάρχουν άλλοι λογαριασμοί και αποδείξεις για τις δωρεές του κάθε ατόμου.
Ισχυρίζεται ότι η ομάδα που οργάνωσε τον έρανο παραπλάνησε τους δωρητές, λέγοντας ότι τα χρήματά τους εκπίπτουν από την αμερικανική εφορία.
Και συνεχίζει:
"Δεν θέλω τα χρήματα. Ούτε cent. Είμαι απόλυτη. Θέλω να επιστραφούν τα χρήματα για να μην μπορεί να πει κανείς τίποτα για τη Μυρτώ όταν ανακαλύψει πως δεν εκπίπτουν τα χρήματα από την αμερικανική εφορία. Αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα.
Μπορεί να έκανα και εγώ κάποια λάθη, δεν ήξερα, δελεάστηκα... Μου έλεγαν ότι θα αγοράσουμε ένα μηχάνημα που θα μπορεί να δώσει στη Μυρτώ τη δυνατότητα να επικοινωνεί.
Εδώ και 18 μήνες δεν έχω ακούσει τη φωνή της Μυρτώς, έχω ακούσει κλάματα, αλλά όχι τη φωνή της", σημείωσε.
"Στο όνομα του παιδιού κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν χρήματα, η υπόθεση σκόπιμα επικοινωνιακά διογκώθηκε, ακριβώς για να γίνει μια συναισθηματική εκμετάλλευση", υπογράμμισε. 
Από την απέναντι πλευρά του "Ατλαντικού" η απάντηση δεν άργησε να έρθει αφού γίνεται λόγος για ισχυρισμούς ψευδείς και παντελώς ανυπόστατους και για ένα "παιχνίδι" που στήθηκε στην πλάτη του κοριτσιού και της οικογένειας του, που δίνουν τις δικές τους, δύσκολες, μάχες.
"Η ομοσπονδία μας όπως έχει δεσμευθεί έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό εδώ και μήνες  στο όνομα “Myrtofund” ο οποίος ελέγχεται από την πολιτεία, ως γνωστόν εδώ στις ΗΠΑ όλοι οι Non profit organization ανήκουν σε ειδική νομοθεσία και ελέγχονται! Αυτό που θέλω όμως να τονίσω είναι ότι όλες προσφορές των ομογενών και οι δωρεές, ανώνυμες ή και επώνυμες, είναι αποκλειστικά και μόνον –το τονίζουμε αυτό – για την κάλυψη των νοσηλίων του άτυχου παιδιού, είτε εδώ στην Βοστώνη, όσο καιρό μείνει ακόμα στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται,  είτε στην  Ελλάδα όταν θα πάει σε λίγο διάστημα. Αυτά τα χρήματα που σήμερα συνεχίζουν οι ομογενείς να υποστηρίζουν αυτή την εκστρατεία είναι αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη των εξόδων της που δεν καλύπτει το ελληνικό δημόσιο  ταμείο που ανήκει το παιδί και η μητέρα του. Όλο το ποσό, περίπου 131.527$ που βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό, και αναμένουμε το τελικό ποσό που θα εκδώσει το νοσοκομείο που την κουράρει και την νοσηλεύει για να αναλάβουμε να καλύψουμε οικονομικά όπως έχουμε δεσμευθεί τα έξοδα όλα. Η εγχείριση δηλαδή που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου 2013 και πήγε καλά δεν έχει πληρωθεί όπως γράφτηκε ψευδώς! Θα πληρωθεί από την ομοσπονδία όταν τελειώσουν όλες και οι μετεγχειρητικές  διαδικασίες, γιατί ακόμα γίνονται εξετάσεις στο παιδί και ιατρικοί έλεγχοι της κατάστασης του. Τα υπόλοιπα χρήματα που θα παραμείνουν στο λογαριασμό θα εξακολουθήσουν  να  καλύπτουν τα νοσήλια του κοριτσιού στην Ελλάδα. Μόνον τα νοσήλια του παιδιού και τίποτα άλλο" επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Ράμμος.

Related

Κοινωνικά 8676936968594179603

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item