Σε 3 χρονάκια από τώρα ξεχάστε το Facebook

Το Facebook είναι σαν ένας "μολυσματικός ιός" και το 2017 θα χάσει τουλάχιστον το 80% των ατόμων που το χρησιμοποιούν.

Το Facebook είναι σαν ένας "μολυσματικός ιός" και το 2017 θα χάσει τουλάχιστον το 80% των ατόμων που το χρησιμοποιούν.
Αυτό αναφέρουν και εξηγούν δύο Αμερικανοί επιστήμονες από τη Σχολή Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του πανεπιστημίου Πρίνστον.

Οι ερευνητές Τζον Καναρέλα και Τζόσουα Σπέχλερ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το «Science» και τη βρετανική «Γκάρντιαν», βασίζουν τη δυσοίωνη εκτίμησή τους για το μεγαλύτερο σήμερα κοινωνικό δίκτυο στο πόσες φορές η λέξη Facebook πληκτρολογείται στις αναζητήσεις της Google. Η σχετική διαχρονική ανάλυση, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Google Trends, δείχνει ότι η εν λόγω αναζήτηση κορυφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 και από τότε σταθερά μειώνεται.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι ιδέες, όπως οι αρρώστιες, έχει αποδειχτεί ότι εξαπλώνονται μεταξύ των ανθρώπων με κολλητικό τρόπο, προτού τελικά σβήσουν και γι’ αυτό ακριβώς η εν λόγω εξέλιξη έχει περιγραφεί με επιτυχία από επιδημιολογικά- στατιστικά μοντέλα». Με αυτό το σκεπτικό, όπως λένε, οι άνθρωποι «τελικά χάνουν το ενδιαφέρον τους για μια ιδέα και αποκτούν «ανοσία» απέναντι της».

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του -πεπαλαιωμένου πια- κοινωνικού δικτύου MySpace, κάποτε μεγάλου ανταγωνιστή του Facebook, που ιδρύθηκε το 2003, έφθασε στο αποκορύφωμα της δόξας του το 2007- 2008 με 300 εκατ. χρήστες και ουσιαστικά «απεβίωσε» το 2011.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related

Διασκέδαση 1560920393870080008

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item