Έρχεται νέος αντικαπνιστικός νόμος και αύξηση της τιμής στα πακέτα

Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος έρχεται λοιπόν σε ένα μήνα και ο οποίος θα εφαρμοσθεί και στην πράξη, όπως δήλωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγε...

Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος έρχεται λοιπόν σε ένα μήνα και ο οποίος θα εφαρμοσθεί και στην πράξη, όπως δήλωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Φυσικά αμφιβάλουμε το κατά πόσο θα εφαρμοστεί γιατί όπως συνήθως θα γίνει κάτι στη αρχή ίσα ίσα για τα μάτια του κόσμου και έπειτα όλοι θα γράψουν τον νόμο στα παλιά τους τα παπούτσια!
Βέβαια όπως ανέφερε το υπουργείο προτίθεται να εφαρμόσει νέα αυστηρότατα  μέτρα για τους δημόσιους χώρους. Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια παρουσίασης μεγάλης έρευνας για το κάπνισμα από τον καθηγητή Μπεχράκη και την ομάδα του, το πολύ σε έναν μήνα θα ξεκινήσει η  συζήτηση για διάρθρωση και εφαρμογή αντικαπνιστικής εκστρατείας ώστε να " μην υπολειπόμαστε έναντι των άλλων χωρών της Ευρώπης".
Λες και σε όλα τα υπόλοιπα είμαστε τόσο μπροστά και μας πείραξε το τσιγάρο τόσο πολύ που θέλουμε να προλάβουμε τα κράτη της Ευρώπης!
Πάντως αυτό για το οποίο  συζητάνε και έχει αρκετά μεγάλη βάση για να στηριχθεί, είναι να αυξηθούν οι τιμές στα τσιγάρα κατά δυο ευρώ ώστε να είναι αποτρεπτικά για τους καπνιστές. Η Εθνική Επιτροπή για τον έλεγχο του καπνίσματος έχει προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αυξηθούν οι τιμές στα τσιγάρα κατά δυο ευρώ ώστε να είναι αποτρεπτικά για τους καπνιστές.

Με βάση μάλιστα την έρευνα που παρουσίασε ο καθηγητής πνευμονολογίας και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής Παναγιώτης Μπεχράκης, 7 στους 10 συμφωνούν να αυξηθεί η τιμή των πακέτων εάν τα χρήματα δοθούν αποκλειστικά  για τη βελτίωση του συστήματος υγείας και για την πρόληψη του καπνίσματος.


ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Related

Κοινωνικά 8401167244294686730

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item