Από το no job στο...mini job!

Έτσι λοιπόν με λίγα λόγια, για να καταφέρουν να μειώσουν κάπως τα νούμερα της ανεργίας θα μας αναγκάζουν ουσιαστικά -καθώς όποιος δεν επιθ...

Έτσι λοιπόν με λίγα λόγια, για να καταφέρουν να μειώσουν κάπως τα νούμερα της ανεργίας θα μας αναγκάζουν ουσιαστικά -καθώς όποιος δεν επιθυμεί απλά θα απολύεται, τόσο απλά- να δουλεύουμε για 5,6 μπορεί και 7 ωρίτσες για 300 και 350 ευρώ!

Απλά και ξάστερα...Θέλετε δουλειά;Καλώς! Ελάτε να δουλεύετε 5 ώρες συν μετά το κλείσιμο για καθαρισμό, προετοιμασία της επόμενης ημέρας και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο που σύνολο θα βγαίνουν πάλι 8ωρο για 350 ευρουλάκια (και εδώ είναι η μαγκιά καθώς οι εργοδότες και οι μεγάλες επιχειρήσεις θα βγούνε πάλι κερδισμένες καθώς θα δουλεύουνε όλοι σαν τα σκυλιά και θα μειώσουν τα λεφτά που θα μας δίνουν λόγου του ότι θα είναι το μοντέλο της "μικροεργασίας" ή αλλιώς mini job το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και αρκετό καιρό στην Γερμανία και έτσι η φίλτατη Μέρκελ μας πουλάει το παραμύθι της ανταγωνιστικότητας που έχει η Γερμανία...


Άντε να μας δω από Σεπτέμβρη τι έχει γίνει. Νέο κούρεμα περιμένουμε, νέο Μνημόνιο σίγουρα είναι μέσα στην ατζέντα των 300 χαραμοφάηδων της Βουλής μας, θα μας έρθει και αυτό στο κεφάλι άντε και καλά λεξοτανίλ!

Σύμφωνα με την Real News, στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.
Προβλέπεται, λοιπόν, η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.

Related

Κοινωνικά 5679273366865879108

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Το εξίσου τραγικό με την μικροεργασία, είναι πως ο νέος (νεο-εισερχόμενος) στη κοινωνία θα συνηθίσει σε μία χαμηλή μισθωμένη εργασία στα πρώτα στάδια της ζωής του αφήνοντας πολύ λίγα περιθώρια για επιπλέον χρήματα στο μέλλον..και εννοώ αμοιβή που θα ξεπερνά τα χίλια ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι το θέμα η συνήθεια αλλά πως για τα επόμενα χρόνια -και δυστυχώς θα είναι αρκετά- δεν θα μπορεί ένας άνθρωπος να απολαμβάνει τους κόπους της δουλειάς τους καθώς θα δουλεύουμε μόνο και μόνο για να επιβιώσουμε...

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item