Επιμείνετε στο κούρεμα για να βγάλω μερικά εκατομμύρια ακόμα, μας λέει ο Τζορτζ Σόρος

Προβλέπει νέα επιδείνωση της κρίσης στην Ευρώπη (το προβλέπει είναι σχετικό αν σκεφτείτε πως αυτός είναι πάντα μέσα στα κόλπα και τις νέες...

Σόρος ελληνική, ευρωπαϊκή κρίση
Προβλέπει νέα επιδείνωση της κρίσης στην Ευρώπη (το προβλέπει είναι σχετικό αν σκεφτείτε πως αυτός είναι πάντα μέσα στα κόλπα και τις νέες εξελίξεις) τους επόμενους δώδεκα μήνες, λέγοντας: «Οι κύριοι λόγοι που θα επιδεινωθεί η κρίση είναι η πιστωτική ασφυξία στην Ιταλία και στην Ισπανία και η πτώση των γερμανικών εξαγωγών στην Ασία. Η Ελλάδα έχει ίσως αγγίξει ήδη το κατώτατο σημείο, εκτός αν σημειωθεί κοινωνική αναταραχή».


Ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει το μέλλον της χώρας, απαντά: «Η Ελλάδα χρειάζεται ορισμένες ακόμη διαρθρωτικές αλλαγές, όμως λιγότερους αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους και καλύτερο σύστημα είσπραξης φόρων».
Και εδώ πάλι η γνωστή καραμέλα με τους δημοσίους υπαλλήλους και η μαζική εξάλειψή τους!
Για τα λάθη που γίνονται στη διαχείριση των χρηματοοικονομικών κρίσεων, ο Τζορτζ Σόρος σχολιάζει: «Η Ευρώπη προσπαθεί να επιλύσει τη χρηματοοικονομική κρίση στο πλαίσιο νόμων που έχουν αποδειχθεί ακατάλληλοι. Οι συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας δεν προέβλεψαν τις σημερινές εξελίξεις, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν γιατί η πολιτική δυναμική έχει μεταστραφεί σε αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση. Η Ευρώπη κυβερνάται από συνταγματολόγους και όχι από τη θέληση των λαών».

Related

Οικονομικά 9003769141517108607

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item