Αερόστατα της Google θα παρέχουν ίντερνετ σε κάθε γωνιά της γης

Η Google λοιπόν σχεδιάζει να βοηθήσει τον κόσμο "ενώνοντας" τους πάντες -και εννοούμε τους πάντες- με το ίντερνετ!


Η Google λοιπόν σχεδιάζει να βοηθήσει τον κόσμο "ενώνοντας" τους πάντες -και εννοούμε τους πάντες- με το ίντερνετ!


Σκοπεύει μάλιστα να δώσει την δυνατότητα της χρήσης ίντερνετ σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο νέους ανθρώπους, ακόμη και σε μικρά χωριά και πόλεις μακριά από μεγάλα αστικά κέντρα στην Ασία ακόμη και στην υπο-Σαχάρια Αφρική. Πως θα το επιτύχει αυτό;Οι φήμες λένε με μεγάλα μπαλόνια(κάτι σαν αερόστατα) τα οποία θα μεταδίδουν την ασύρματη σύνδεση.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η Google σχεδιάζει να συνεργαστεί με τις τοπικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τους παρόχους εξοπλισμού στις αναδυόμενες αγορές για την ανάπτυξη των δικτύων, καθώς και τη δημιουργία επιχειρηματικών μοντέλων για την υποστήριξή τους. Τα δίκτυα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των ήδη υπαρχουσών ταχυτήτων στο Διαδίκτυο σε αστικά κέντρα.

Για να επιταχυνθεί η εξάπλωση του Διαδικτύου σε αυτούς τους τομείς, η εταιρεία έχει εργαστεί σε ειδικές πλατφόρμες μεγάλων υψομέτρων, για να μπορούν να εκπέμπουν το σήμα σε εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια.

Η Google έχει ακόμα σκεφτεί πως μπορεί να βοηθήσει, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός δικτύου βασισμένο σε δορυφόρους.

"Δεν πρόκειται να είναι μια τεχνολογία που θα είναι η καλύτερη λύση", που σημαίνει ότι κάθε μία από αυτές τις αγορές θα απαιτήσει μια μοναδική και ιδιαίτερη λύση, είπε ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με τα σχέδια της Google.

Related

Διασκέδαση 6315518268338896772

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item