Ο πανικός έφτασε και στην Κύπρο - Όλοι στα ATM από το πρωί για να πάρουν τα χρήματά τους!

Ο πανικός που προκλήθηκε είναι πλέον εμφανής. Κάνοντας μια βόλτα στις αυτόματες ταμειακές μηχανές, οι πολίτες φαίνεται να μαζεύουν όσο το ...

Ο πανικός που προκλήθηκε είναι πλέον εμφανής. Κάνοντας μια βόλτα στις αυτόματες ταμειακές μηχανές, οι πολίτες φαίνεται να μαζεύουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τους λογαριασμούς τους, αφού έχουν την άποψη πως όσο λιγότερα αφήσουν μέσα τόσο λιγότερα θα χάσουν, από το κούρεμα.


Για όσους δεν έχουν καταλάβει, στο Eurorgoup αποφάσισαν για επιβολή φόρου στις καταθέσεις, ο οποίος θα είναι 6,7 % στις καταθέσεις μέχρι €100 χιλ. και 9,9% στις καταθέσεις μεγαλύτερες των €100 χιλ.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «για να αποφευχθούν τα χειρότερα οι τράπεζες θα παραμείνουν σήμερα κλειστές».
Το ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης πελατών έχει ήδη μπλοκαριστεί διευκρίνισε ο κ. Χλωρακιώτης, καλώντας τους καταθέτες να μην προσέλθουν στα συνεργατικά για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Εξήγησε ωστόσο ότι οι μηχανές ΑTΜ λειτουργούν, οι καταθέτες όμως δεν μπορούν να αποσύρουν ολόκληρο το ποσό, διότι έχει ήδη δεσμευτεί το ποσό που αναλογεί στο κούρεμα.

Τελικά την Τρίτη θα ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες στην Κύπρο με ότι και να συνεπάγεται αυτό!

Related

Οικονομικά 3735210252618826590

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

 1. Καλησπέρα Νικ, καλορίζικο το νέο domain!
  Τελικά oι τράπεζες θα ανοίξουν Πέμπτη - και αν - όπως θα έμαθες.

  Αυτό εδώ δεν το κατάλαβα : "οι καταθέτες όμως δεν μπορούν να αποσύρουν ολόκληρο το ποσό, διότι έχει ήδη δεσμευτεί το ποσό που αναλογεί στο κούρεμα"
  Ποιο "ολόκληρο ποσό" και που κολλάει η δέσμευση ποσών με αυτό; Αφού το ημερήσιο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ είναι μόλις 500 ευρώ.
  Ανήκουστο πάντως να παρακρατήσουν τα ως άνω ποσοστά πριν ψηφίσει το "μέτρο" η Βουλή τους. Ισχύει όντως αυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα και σε εσένα Nick και ευχαριστώ πολύ!

   -Και αν- όπως πολύ καλά ανέφερες!Αν δεν κάνω λάθος το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι τα 800 ευρώ.Προφανώς και αν κάποιος έχει 500 ευρώ μέσα, αν πάει να τα κάνει ανάληψη όλα θα είναι μείον το "κουρεμένο ποσό".

   Βέβαια σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δεν θα υποστούν κούρεμα οι καταθέσεις μέχρι 20,000 ευρώ!Αποφάσισαν να τους διασφαλίσουν γιατί αλλιώς θα τους κρέμαγαν ομαδικώς!

   Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και για το σχόλιο και καλή επιστροφή και σε σένα στην "ενεργό δράση".

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item