Τους πόνεσε που εμφανίστηκε το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου στην λίστα Λαγκάρντ

--> Φυσικά και δεν μας κάνει καμία εντύπωση κάτι τέτοιο. Να είναι δηλαδή η κυρά Μαργαρίτα αυτή με τις περισσότερες καταθέσεις στην ...

-->
Φυσικά και δεν μας κάνει καμία εντύπωση κάτι τέτοιο. Να είναι δηλαδή η κυρά Μαργαρίτα αυτή με τις περισσότερες καταθέσεις στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως και εμφανίστηκε αυτό το όνομα...Κάτι τέτοια είναι ή τραγικά λάθη (που σε αυτές τις περιπτώσεις αποκλείονται γιατί αμέσως πέφτουν κεφάλια) ή κάτι αναμένουν να κερδίσουν από αυτό το πράγμα.

Η επίμαχη αναφορά, που εμπλέκει το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση, περιέχεται στην κατάθεση που έδωσε στις 3 Οκτωβρίου 2012 ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλος στους κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη επικαλούμενος μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσίας του. Αυτοί ανέφεραν ότι το πρόσωπο με το υψηλότερο ποσό που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ είναι η κυρία Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ ρώτησε τους διευθυντές της υπηρεσίας εάν γνώριζαν οτιδήποτε για την λίστα Λαγκάρντ...«Ο κ. Νίκος Λέκκας (σ.σ.: διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ΣΔΟΕ) μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκατ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο απάντησε και ο κ. Ευάγγελος Καραμάνος (διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων)», κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Προφανώς και θα προσπαθήσουν να καλύψουν αυτό το όνομα και το ποσό...Ήδη έχουν στρώσει τον δρόμο προσπαθώντας να δείξουν πως το ποσό των 500 εκατομμυρίων είναι σε δραχμές και όχι σε άλλο νόμισμα, δηλαδή να μιλάμε για καταθέσεις 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου!

Προφανώς γνωρίζουν πως δεν μπορούν να κρύψουν το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου αλλά προσπαθούν να κρύψουν και να καλύψουν το ποσό λες και εμείς είμαστε χαζοί...Υπήρχε περίπτωση να έχουν καταθέσεις σε δραχμές τόσα χρόνια και απλά να τις έχουν "ξεχάσει" χωρίς να τις μετατρέψουν σε κάποιο άλλο νόμισμα;Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας καλύτερα!

Πάντως, το επίμαχο σημείο της δικογραφίας με τους ισχυρισμούς των υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΔΟΕ είναι αδιαμφισβήτητο, όπως βεβαιώνουν βουλευτές που διάβασαν τη δικογραφία. Και εφόσον η πληροφορία-«βόμβα» που μετέφερε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς ευσταθεί, τότε ενισχύονται οι βάσιμες υπόνοιες ότι υπάρχουν δύο «λίστες Λαγκάρντ»: η γνήσια που παρέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τις γαλλικές αρχές σε μορφή ψηφιακού δίσκου (CD) και το αλλοιωμένο αντίγραφό της που σε μορφή στικ έφτασε από το γραφείο του κ. Βενιζέλου στους οικονομικούς εισαγγελείς και ήδη φυλάσσεται στη Βουλή μαζί με την υπόλοιπη δικογραφία.

Να δικαστεί αμέσως ο Παπακωνσταντίνου

Η κατάθεση του κ. Στασινόπουλου εκθέτει τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον καθιστά υπόλογο για τους ολέθριους χειρισμούς του να μην παραπέμψει στα αρμόδια όργανα προς έρευνα την αυθεντική λίστα, όπως έγινε σε άλλες χώρες, κάτι που, αν είχε ακολουθηθεί και στη χώρα μας, θα έδινε τη δυνατότητα να μπουν έσοδα στα δημόσια ταμεία από όσους πράγματι έχουν καταθέσεις από φοροδιαφυγή, ενώ -κυρίως- θα είχε αποφευχθεί ο θόρυβος που ενοχοποιεί πρόσωπα που πιθανώς δεν ευθύνονται, δηλητηριάζει την εγχώρια κοινή γνώμη και εκθέτει διεθνώς τη χώρα.
Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών, οι χειρισμοί του οποίου είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό να γίνουν αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής, είχε παραδεχτεί στη Βουλή ότι μετέγραψε το CD σε stick και το πρωτότυπο, όπως είπε, «το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι είναι τα πράγματα».

Οι αντιδράσεις του Γιώργου Παπανδρέου και της Μαργαρίτας

Η δήλωση του κ. Παπανδρέου:

«Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπερφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009.

Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα.

Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου.

Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται».
Η δήλωση της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου:

«Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. 'Ανανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν.
Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου.

Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία.

Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο.


Πληροφορίες από protothema.gr

Related

Κοινωνικά 3116372053189335398

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item