Σε...ελεύθερη πτώση ο κατώτατος μισθός!

Μετά την κατακρεούργηση σε όλες τις βαθμίδες της ζωής μας, δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγουν και τα εργασιακά. Έτσι λοιπόν με την νέα εγ...

Μετά την κατακρεούργηση σε όλες τις βαθμίδες της ζωής μας, δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγουν και τα εργασιακά. Έτσι λοιπόν με την νέα εγκύκλιο που εγκρίθηκε αλλάζουν τα πάντα...και φυσικά πάντα προς το χειρότερο!
Σε ό,τι αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι όσοι εργοδότες δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων, που υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα μπορούν από 12/11/12 να διακόψουν την καταβολή του επιδόματος, το οποίο αναλογεί στο 10% του μισθού των εργαζομένων που το λαμβάνουν.
Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες που είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων, θα συνεχίσουν την καταβολή του επιδόματος.
Οπότε όπως καταλαβαίνετε όποιες επιχειρήσεις δεν έχουν υπογράψει αυτές τις συμβάσεις δεν είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν αυτά τα επιδόματα και φυσικά είμαστε σίγουροι πως αυτοί οι εργοδότες είναι πολλοί!

Ο ταλαιπωρημένος κατώτατος μισθός

Ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών καθορίζονται έως τη λήξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ως εξής:

α) Για τους ηλικίας 25 ετών και άνω, ορίζεται για τους υπαλλήλους κατώτατος μισθός στα 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κατώτερο ημερομίσθιο στα 26,18 ευρώ.

β) Για τους ηλικίας κάτω των 25 ετών, ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων ορίζεται στα 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κατώτερο ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ.

Οι ωριμάνσεις εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά η καταβολή τους αναστέλλεται, έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%.
Φανταστείτε λοιπόν πότε η ανεργία θα πέσει κάτω από 10% όταν οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το 2013 η ανεργία θα ξεπεράσει το 31%!
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι οι όροι των συμβάσεων μπορούν να αλλάξουν με νέα συλλογική ή και ατομική σύμβαση, όμως όλοι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τον κατώτατο μισθό που ορίζεται από το νόμο.

Related

Οικονομικά 6015201747500609321

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item