Για να δούμε οι Ρώσοι θα το κόψουν "μαχαίρι" το ποτό και το τσιγάρο;

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που απεχθάνεται το τσιγάρο, τρέφεται υγιεινά και ασκείται καθημερινά, ξεκινάει αντικαπνιστική εκστρ...

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που απεχθάνεται το τσιγάρο, τρέφεται υγιεινά και ασκείται καθημερινά, ξεκινάει αντικαπνιστική εκστρατεία στη χώρα του λαμβάνοντας υπόψη τα δυσμενή στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Σίγουρα, ηθικά, ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με την ζωή του είτε πίνοντας είτε καπνίζοντας αλλά πρέπει να δούμε και λίγο πέρα από τα νούμερα και τα στατιστικά...

Το κάπνισμα και το αλκοόλ προκαλούν το θάνατο 900 χιλιάδων ανθρώπων ετησίως στη Ρωσία, τη δεύτερη παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά σε τσιγάρα και αλκοόλ.

Την Κυριακή, η κυβέρνηση της Μόσχας κατέθεσε στη ρωσική Δούμα αντικαπνιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, η διαφήμιση προϊόντων καπνού και η πώλησή τους σε περίπτερα.

Πριν από τρεις μήνες, ο Πούτιν είχε βάλει φρένο και στα αλκοολούχα ποτά ξεκινώντας την εφαρμογή μίας ευρύτερης απαγόρευσης της διαφήμισης αλκοολούχων ποτών.
Σύμφωνα με τα μέτρα, απαγορεύεται η διαφήμιση αλκοολούχων ποτών στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το Διαδίκτυο, τα μαζικά μέσα μεταφοράς αλλά και τους πίνακες ανακοινώσεων. Η απαγόρευση πρόκειται επίσης να εφαρμοστεί και στα έντυπα μέσα ενημέρωσης από την 1η Ιανουαρίου.

Οι Ρώσοι από την ηλικία των 16 και πάνω πίνουν κατά  μέσο όρο σχεδόν 11 λίτρα καθαρό οινόπνευμα ο καθένας ετησίως.

Related

Κοινωνικά 7026113677189130028

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item