Η διάδοση του Aids ανεξέλεγκτη για το "δελεαστικό" επίδομα των 700 ευρώ;;;

Η διάδοση του Aids όπως όλοι γνωρίζουμε έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και το θέμα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ειδικά τώρα, ελ...

Η διάδοση του Aids όπως όλοι γνωρίζουμε έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και το θέμα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ειδικά τώρα, ελέω οικονομικής κρίσης.


Ο διευθυντής του ECDC Μαρκ Σπρένγκερ θα συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με Έλληνες αξιωματούχους για να τους πει πως η δωρεάν διανομή συρίγγων και τα προγράμματα υποκατάστατων των οπιούχων πρέπει να αυξηθούν και πως ο έλεγχος και η θεραπεία για τον ιό που προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους.

Όπως επισημαίνει η έκθεση του ECDC για το πρόβλημα της Ελλάδας με τον ιό HIV, από το 2009 το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δέχεται μεγάλη πίεση, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την περίθαλψη των φτωχών, των ανέργων ή των αστέγων.
Ενώ η Ελλάδα έχει μόνο 7,4 μολύνσεις από τον HIV ανά 100.000 κατοίκους, σε σύγκριση με 10 ανά 100.000 κατοίκους στη Βρετανία ή 27,3 στην Εσθονία, τα ποσοστά έχουν αυξηθεί μετά το 2011 στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι χρήστες ναρκωτικών.

Από το 2007 ως το 2010, υπήρχαν μόνο 10 ως 15 κρούσματα μόλυνσης από τον HIV το χρόνο μεταξύ των χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών. Όμως στη διάρκεια του 2011, υπήρξαν 256 τέτοια κρούσματα- ή 27% του συνόλου. Άλλα 314 αναφέρθηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2012, τα περισσότερα στην Αθήνα.
Όπως φαίνεται λοιπόν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης, να είναι διατεθειμένοι να κολλήσουν το ιό του Aids ώστε να μπορέσουν να καταφέρουν να αποσπάσουν το "πολυπόθητο" επίδομα των 697 ευρώ κάθε μήνα προφανώς για να μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν την δόση μέχρι να πεθάνουν φυσικά...

Related

Κοινωνικά 8115717741399700354

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item