Ενόψει εκλογών οι Αμερικάνοι διώχνουν λόγω κατασκοπείας τις κινέζικες ZTE και Huawei

Έτσι λοιπόν τα αμερικανάκια για να ανεβάσουν προφανώς τα ποσοστά του αγαπητού Ομπάμα, άρχισαν ένα μήνα πριν τις περίφημες εκλογές να πρ...

Έτσι λοιπόν τα αμερικανάκια για να ανεβάσουν προφανώς τα ποσοστά του αγαπητού Ομπάμα, άρχισαν ένα μήνα πριν τις περίφημες εκλογές να προχωρούν σε τραβηγμένες απόψεις και συμπεράσματα. Και μόνο η φράση του επικεφαλή της επιτροπής που προτρέπει τις αμερικάνικες εταιρείες να μην αγοράζουν προϊόντα από αυτές τις δύο λέγοντας: "αν ενδιαφέρονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών και αν ενδιαφέρονται για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ", προφανώς δείχνει πως κάτι βρωμάει...

Η Επιτροπή Πληροφοριών των ΗΠΑ θεωρεί ότι αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας και θα πρέπει να απαγορευθεί η παρουσία τους εκεί. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούν τις δύο εταιρείες για κατασκοπεία, δωροδοκία, διαφθορά, μεροληπτική συμπεριφορά και καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων, πορίσματα που προέκυψαν μετά από έρευνα 11 μηνών.

Οι φόβοι της επιτροπής βασίζονται στο γεγονός ότι οι ZTE και Huawei είναι πλέον παίκτες παγκοσμίου βεληνεκούς και η ανάπτυξη τους συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, με τη Huawei να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακών συστημάτων στον κόσμο (routers, switches κλπ.), ενώ η ZTE κατέχει την πέμπτη θέση. Στον τομέα των φορητών συσκευών, η ZTE κατέχει την τέταρτη θέση παγκοσμίως και η Huawei στην έκτη.

Εκπρόσωπος της ZTE δήλωσε ότι προφανώς διαφωνεί με τις κατηγορίες ότι η εταιρεία του ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση, ενώ η Huawei απάντησε επίσημα στους ισχυρισμούς της Επιτροπής:

“Αυτές οι αβάσιμες προτάσεις που θεωρούν ότι η Huawei είναι κατά κάποιον τρόπο εξαιρετικά ευάλωτη από μια τέτοια αναστάτωση ή ότι αγνοεί την τεχνική και εμπορική πραγματικότητα, προκαλούν ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας και την καινοτομία στις ΗΠΑ, δεν διασφαλίζουν ούτε κατά διάνοια την εθνική ασφάλεια και θα πρέπει να λογίζονται ως επικίνδυνοι πολιτικοί αντιπερισπασμοί για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων στο χώρο της βιομηχανίας”

Με απλά λόγια, η Huawei λέει ότι το πόρισμα της “έρευνας” είναι πληρωμένο από εταιρείες που τα συμφέροντα τους απειλούνται από τον εξωτερικό ανταγωνισμό.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της Επιτροπής, Mike Rogers, δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες δεν παρέδωσαν ποτέ τα έγγραφα που τους ζητήθηκαν, ενώ παροτρύνει τις Αμερικανικές εταιρείες που σκέφτονται να αγοράσουν εξοπλισμό από τη Huawei να βρουν άλλο προμηθευτή, αν θέλουν να διασφαλίσουν την ιδιοκτησία τους, αν ενδιαφέρονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών και αν ενδιαφέρονται για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.


ΠΗΓΗ : reuters.com

Related

Κοινωνικά 7032971157449880565

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Οι ZTE και Huwaei που αναλαμβάνουν εξολοκλήρου την παραγωγή (από R&D έως κατασκευή) είναι συντρόφισσες του Βελζεβούλη. Αλλά η εργατοπνίχτρα Foxconn με την οποία συνεργάζονται η Apple, η Μ$ και άλλες αμερικάνικες εταιρείες για να μην πληρώνουν τα ακριβά μεροκάματα των ΗΠΑ είναι φίλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item