Έρχεται μέχρι το τέλος της χρονιάς η ρύθμιση που θα "σκοτώσει" τον κατώτατο μισθό

Δεν ξέρω εάν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε για τι πράγμα μιλάμε αλλά σας διαβεβαιώ πως πρόκειται για άλλο ένα καρφί στο φέρετρο του ελλ...

Δεν ξέρω εάν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε για τι πράγμα μιλάμε αλλά σας διαβεβαιώ πως πρόκειται για άλλο ένα καρφί στο φέρετρο του ελληνικού λαού. Το σημαντικό σημείο είναι αυτό που λέει πως "το κράτος θα έχει αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατώτατων αμοιβών στην οικονομία, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους"...Τι θα θέλει η τρόικα λοιπόν; Μισθό Βουλγαρίας; Τσουπ τα δικά μας τα αλάνια -μετά από σκληρό πόκερ διαπραγματεύσεων πάντα- θα ψηφίζουν φυσικά θετικά. Θα θέλει η τρόικα να μην υπάρχει καν κατώτατη αμοιβή; Φυσικά και θα το εφαρμόσουμε και αυτό σαν καλά κοπρόσκυλα που είμαστε...

Ξεσηκωθείτε Έλληνες όσο έχετε να φάτε ακόμα γιατί μετά ούτε δύναμη να τους κυνηγήσετε δεν θα έχετε!

«Η χώρα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (ν.4046/2012), να διαμορφώσει ένα νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο. Ο νέος μηχανισμός, συμβαδίζοντας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα παρέχει στο κράτος αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατώτατων αμοιβών στην οικονομία, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζουμε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πορείας θεσμικής αναδιαμόρφωσης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι με τον τριμερή κοινωνικό διάλογο και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω», κατέληξε ο υπουργός. 

Στο μεταξύ, η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση που ανοίγει το δρόμο για το "ξήλωμα" της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας έρχεται τη στιγμή που η τρόικα εμφανίζεται να πιέζει για κατάργηση των προσαυξήσεων ο\που προκύπτουν από τις τριετίες καθώς και των επιδομάτων που συνοδεύουν τον κατώτατο μισθό.

Η πρώτη εφαρμογή του «νέου μηχανισμού» θα γίνει τον Απρίλιο του 2013. Δηλαδή από τις αρχές Απριλίου του 2013 θα ισχύει κατώτατος μισθός, ο οποίος θα έχει καθοριστεί με βάση το «νέο μηχανισμό».

Related

Οικονομικά 6699836022313077986

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item