Μάλλον από την Ισπανία θα ξεκινήσει η αλλαγή...

Οι διαδηλώσεις στην Ισπανία συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και εμείς αρκούμαστε στο να καθόμαστε και να παρακολουθούμε τους Ισπανούς και...

Οι διαδηλώσεις στην Ισπανία συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και εμείς αρκούμαστε στο να καθόμαστε και να παρακολουθούμε τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους που αντιδρούν στο πήδημα που μάλλον σε εμάς απ'ότι φαίνεται μας αρέσει. Εντάξει τί να κάνουμε, γούστα είναι αυτά. Οι Ισπανοί μάλλον δεν θέλουν να στήνουν κώλο όπως κάνουμε εμείς. Και όχι μόνο αυτό αλλά σαν καλοί χριστιανοί που είμαστε, γυρνάμε μετά και το άλλο το μάγουλο...

Κοίτα ρε πούστη μου ξεπεσμός, που δεν έχουμε καν το κουράγιο να βγούμε να φωνάξουμε για τα δικαιώματα μας. Για το δικαίωμα μας να μεγαλώσουμε και να ζήσουμε σαν άνθρωποι (όσο κοινότοπο και αν ακούγετε αυτό) σε αυτόν τον άθλιο κόσμο που έχουμε δημιουργήσει...

Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν λοιπόν χθες σε 56 ισπανικές πόλεις και το κίνημα διαμαρτυρίας στη χώρα όχι μόνο δεν φαίνεται να υποχωρεί, αλλά αναμένεται να κλιμακωθεί και με μια μεγάλη γενική απεργία τον Νοέμβριο.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα λιτότητας θα αυξήσουν το ποσοστό ανεργίας και την ανασφάλεια στον εργασιακό χώρο σε μια χώρα που βιώνει την δεύτερη ύφεση μέσα σε τρία χρόνια και όπου το ποσοστό της ανεργίας έχει φτάσει σε σημείο-ρεκόρ.

Το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα σχεδόν αγγίζει το 25% και το 50% των ανέργων είναι νέοι.

Η κυβέρνηση έχει χάσει μεγάλο ποσοστό της δημοτικότητας της και είναι αναγκασμένη να πείσει τους επενδυτές ότι θα μπορέσει να ελέγξει τις κοινωνικές αναταραχές και να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων.

Οι διαδηλώσεις έχουν τεράστια απήχηση στον λαό ιδιαίτερα από τις 25 Σεπτεμβρίου που μια διαδήλωση κατέληξε σε 35 συλλήψεις και στον τραυματισμό 64 ανθρώπων.

Related

Κοινωνικά 2300747746270246835

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item