Τους πόνεσαν οι χθεσινές αντιδράσεις και αμέσως έτρεξαν να βρουν τα χρωστούμενα για τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία

Καταλάβατε λοιπόν πως ο μόνος τρόπος για να πετύχεις κάτι είναι να παλέψεις (κυριολεκτικά μερικές φορές) γι'αυτό; Οι εργαζόμε...

Καταλάβατε λοιπόν πως ο μόνος τρόπος για να πετύχεις κάτι είναι να παλέψεις (κυριολεκτικά μερικές φορές) γι'αυτό;


Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σήμερα αποφάσισαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο που είδαμε σήμερα. Καταδικαστέος από πάρα πολλούς αλλά δυστυχώς καμία μάχη δεν κερδήθηκε με το γνωστό μότο των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια -πορεία από την Σταδίου>προορισμός η Βουλή>μερικές μούντζες>οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της πορείας με μολότοφ από τους μεν και δακρυγόνα από τους δε>διάλυση. Το σημερινό επεισόδιο δείχνει πάντως πως ταρακουνιέται το σύστημα αν ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια και καταλάβουμε πως πρέπει να διεκδικήσουμε με σθένος τα δικαιώματα μας.

Όχι απλά γιατί μας έκοψαν ξαφνικά τον μισθό και δεν μπορούμε να αγοράσουμε τρίτο αμάξι ούτε γιατί πια οι τράπεζες δεν δίνουν κανένα δάνειο να πάμε και μερικές βδομαδούλες διακοπές. Θα πετύχουμε μόνο όταν πάρουμε την απόφαση να διεκδικήσουμε και να "πολεμήσουμε" για το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια χωρίς να αναγκαζόμαστε να γονατίζουμε στον κάθε "επόπτη" που έρχεται να μας ελέγχει νομίζοντας ότι του ανήκουμε.

Ας πάρουμε την Ελλάδας μας ξανά πίσω από τα χέρια αυτών των αχρείων...

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να βρεθούν τα λεφτά για να πληρωθούν οι επί έξι μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια στο υπουργείο Άμυνας. Ο Αντωνάκης έδωσε εντολή να βρεθεί το 1 εκατ. ευρώ για τις πληρωμές, αλλά πρέπει να βρεθεί και ο τρόπος να δοθούν χωρίς να θεωρηθεί ότι πρόκειται για έμμεση κρατική ενίσχυση.

Επίσης, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή κι έγινε σύσκεψη υπό τον Π. Παναγιωτόπουλο ώστε να δοθεί έκτακτο επίδομα από τον ΟΑΕΔ, να εξασφαλιστεί η συντήρηση και φύλαξη των υπό κατασκευή υποβρυχίων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ αλλά και να βρεθεί λύση με την Κομισιόν που επιβάλει στα ναυπηγεία να εκτελούν παραγγελίες μόνο του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δέχονται παραγγελίες από ξένη χώρα και για παραγγελίες εμπορικού χαρακτήρα.

Related

Κοινωνικά 8883373052777951706

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item