Τι περιμένετε για να συλλάβετε τον προδότη τον Παπακωνσταντίνου;

Απολύτως εκτεθειμένο για το μείζον θέμα του απολεσθέντος CD που περιέχει ονόματα χιλιάδων Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες, αφήν...

Απολύτως εκτεθειμένο για το μείζον θέμα του απολεσθέντος CD που περιέχει ονόματα χιλιάδων Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες, αφήνουν το κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου επίσημα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του αλλά και δικές του έγγραφες απαντήσεις στην Βουλή.

Ειδικότερα όταν το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι o ηλεκτρονικός δίσκος με τα 1.991 ονόματα δεν έφτασε ποτέ επίσημα στο ΣΔΟΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε σε ανακοίνωσή του να απαντήσει – μεταξύ άλλων –  ότι :

« Προς τα τέλη του 2010 ζήτησα με δική μου πρωτοβουλία από την Γαλλίδα ομόλογό μου Christine Lagarde στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες από τη λίστα που ακουγόταν διεθνώς ότι υπήρχε στην κατοχή των Γαλλικών αρχών.  Μέσω διπλωματικής οδού εστάλη λίστα με περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων με στοιχεία καταθέσεων παρελθόντων ετών ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ σε μία Ελβετική τράπεζα». Τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης διερευνούσε τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας με τις ελβετικές αρχές για την απόδοση φόρου στο σύνολο των ελληνικής προέλευσης καταθέσεων, διαπραγμάτευση που συνεχίστηκε και μετά την αποχώρησή μου από το Υπουργείο και δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί».
 
Σύμφωνα λοιπόν με το πιο πάνω απόσπασμα, ο πρώην υπουργός είχε το CD της Λαγκάρντ πριν την 6η Μαϊου 2011 όταν και ο κ. Ιωάννης Καπελέρης αντικαταστάθηκε από τον κ. Ιωάννη Διώτη.  Σύμφωνα όμως με το έγγραφο, ο Παπακωνσταντίνου στις 6 Ιουνίου 2011, δήλωνε ότι δεν υπάρχει καμία λίστα!

Related

Κοινωνικά 2043862490492105435

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item