Ανοίγει ο δρόμος για επαγγελματική κινητικότητα νέων μεταξύ Ελλάδας και Καναδά

Μία δημοφιλή χώρα, που εκδηλώνουν τον ενδιαφέρον τους να μετακινηθούν πολλοί Έλληνες ειδικά τα τελευταία χρόνια, ο Καναδάς ετοιμάζεται ...

Μία δημοφιλή χώρα, που εκδηλώνουν τον ενδιαφέρον τους να μετακινηθούν πολλοί Έλληνες ειδικά τα τελευταία χρόνια, ο Καναδάς ετοιμάζεται να ανοίξει μια "δίοδο" αμοιβαίας συνεργασίας με την χώρα μας που θα απευθύνεται σε νέους μεταξύ 18-35 ετών που επιθυμούν να εισέλθουν, να διαμείνουν και να εργασθούν προσωρινά στο έδαφος της άλλης χώρας για να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη γλώσσα, τον πολιτισμό και την κοινωνία της χώρας υποδοχής, μέσω της εμπειρίας ταξιδίων, διαβίωσης και εργασίας.

Προς κύρωση κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία που είχε υπογραφεί στις 28 Μαϊου του 2011 με σκοπό την εξοικείωση Ελλήνων και Καναδών νέων, από 18 έως 35 ετών, με τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την κοινωνία της άλλης χώρας, μέσω της εμπειρίας που θα αποκτήσουν από το ταξίδι, τη διαβίωση και την εργασία σε αυτή.

Με τη συμφωνία, οι δύο χώρες επιδιώκουν να διευκολύνουν την πρόσβαση και να απλοποιήσουν τις διαδικασίες, όταν οι νέοι πολίτες της μίας χώρας σκοπεύουν να εισέλθουν, να διαμείνουν και να εργασθούν προσωρινά στο έδαφος της άλλης χώρας για να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη γλώσσα, τον πολιτισμό και την κοινωνία της χώρας υποδοχής, μέσω της εμπειρίας ταξιδίων, διαβίωσης και εργασίας.

Οι Έλληνες και Καναδοί νέοι πολίτες που δύνανται να ωφεληθούν πρέπει να είναι απόφοιτοι ιδρυμάτων μεταδευτεροβάθμιας, ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στη χώρα τους και να προτίθενται να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην άλλη χώρα βάσει προκαθορισμένου συμβολαίου απασχόλησης προς υποστήριξη της επαγγελματικής ανέλιξης τους.

Μπορούν, επίσης, να ωφεληθούν και όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε ιδρύματα μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προτίθενται να εκπληρώσουν μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματός τους στη χώρα υποδοχής ολοκληρώνοντας μια προκαθορισμένη άσκηση σχετική με τον τομέα των σπουδών τους ή απλώς να είναι πολίτες που προτίθενται να ταξιδέψουν στη χώρα υποδοχής και να αποκτήσουν προσωρινή εργασία για να συμπληρώσουν τους οικονομικούς πόρους τους.

Related

Κοινωνικά 5932536685690092026

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item