Τα μέτρα θα ψηφιστούν αλλά τα όνειρα για ανάπτυξη της Ελλάδας θα πέσουν στο κενό

Όλοι σήμερα επισημαίνουν και λένε στα κανάλια ότι υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία στο νέο πακέτο λιτότητας, ωστόσο παραμένουν ανοιχτά ορ...

Όλοι σήμερα επισημαίνουν και λένε στα κανάλια ότι υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία στο νέο πακέτο λιτότητας, ωστόσο παραμένουν ανοιχτά ορισμένα ζητήματα. Το κλίμα στην αγορά έχει αρχίσει να κινείται επικίνδυνα καθώς είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα ανοιχτά αυτά ζητήματα είναι και τα αγκάθια τα οποία θα αποτελέσουν το πρόβλημα.


Λέμε συνέχεια ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση ψεύτικης ευφορίας καθώς χρησιμοποιεί επικίνδυνους συνδυασμούς με την δικαιολογία της ανάπτυξης.

Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα έχει ζητήσει παράταση του μνημονίου κατά 2 χρόνια (επιμήκυνση όπως τους αρέσει να την λένε) αλλά στο τέλος παρά τις διαψεύσεις έχει ζητήσει ή θα ζητήσει  και νέο δάνειο για να καλύψει το κενό των 15 δις ευρώ που θα προκύψει από την 2ετή επιμήκυνση ενώ φέρεται να έχει ζητήσει και νέα αναδιάρθρωση χρέους ειδικά του νέου δανείου των 109 δις ευρώ.
Δηλαδή να "κουρευτεί" το δάνειο της Τρόικα.

Είναι οφθαλμοφανές ότι αυτό το πακέτο "λύσεων" αποδεικνύει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα νέα μέτρα τα 11,9 δις ευρώ θα εγκριθούν και προσωρινά θα φανεί ότι η ΕΕ προσπαθεί να δημιουργήσει θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα. Ωστόσο μην απατάσθε...
Όλοι λένε ότι τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν στην Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου αλλά να είστε σίγουροι ότι το μεγάλο στοίχημα παραμένει καθώς μετά τις αμερικάνικες εκλογές θα κριθεί η τύχη της χώρας!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item