Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο μεταξύ Δύσης και Ισλάμ;;;

Δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα...Μια ταινία που δείχνει μια αισχρή εικόνα για τον Μωάμεθ και σαν να μην έφτανε αυτό και μερικές σατ...

Δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα...Μια ταινία που δείχνει μια αισχρή εικόνα για τον Μωάμεθ και σαν να μην έφτανε αυτό και μερικές σατυρικές εικόνες του Μωάμεθ για κερασάκι...

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo προκαλεί. Το είχε ξανακάνει τον Νοέμβριο του 2011, όταν μάλιστα είχε κυκλοφορήσει ειδική έκδοση, την Charia Ηebdo και αρχισυντάκτη τον... Μωάμεθ! Τότε, τα γραφεία του πυρπολήθηκαν και η ιστοσελίδα έγινε στόχος πειρατείας, ενώ ο εκδότης της είναι έκτοτε υπό αστυνομική προστασία.

Τώρα, σε μια περίεργη διεθνή συγκυρία καθώς ο αραβικός «κόσμος» βράζει κατά της Δύσης μετά την ταινία που προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ, το Charlie Hebdo αποφάσισε να δημοσιεύσει κι άλλες καρικατούρες του Μωάμεθ. Τον δείχνει γυμνό, να κοροϊδεύει την ταινία σαν να κάνει απονομή Όσκαρ, μεταξύ άλλων. Φυσικά, το περιοδικό έγινε ανάρπαστο σε χρόνο... dt!

Μόλις το περιοδικό κυκλοφόρησε σήμανε... συναγερμός, η ιστοσελίδα του περιοδικού «έπεσε» άγνωστο. Το Charlie Hebdo ανακοίνωσε ότι η ιστοσελίδα έγινε στόχος πειρατείας λίγα λεπτά αφού κυκλοφόρησε στα περίπτερα. Πακιστανοί χάκερ μέσω twitter υποστήριξαν ότι ευθύνονται για την επίθεση.

Στις σελίδες του Charlie Hebdo στο Facebook και το Twitter γίνεται… πανηγύρι, με θετικά και αρνητικά σχόλια. Εννοείται πως πολλά από αυτά είναι εξαιρετικά βίαια.

Ο διευθυντής του σατυρικού περιοδικού διευκρίνισε ότι "μέχρι στιγμής" δεν έχει δεχτεί απειλές. "Εδώ και ένα χρόνο προστατευόμαστε από την αστυνομία, μετά την πυρπόληση των γραφείων. Αν αυτός είναι ο όρος για να εκφραζόμαστε ελεύθερα στη Γαλλία, τότε θα προστατευόμαστε από την αστυνομία, όπως η αστυνομία προστατεύει την ελευθερία των Γάλλων", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι διαθέτει δύο αστυνομικούς φρουρούς.

Για να μη ζήσει ό,τι οι ΗΠΑ στη Βεγγάζη (όταν στην επίθεση κατά της εκεί πρεσβευτικής κατοικίας έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αμερικανοί μεταξύ των οποίων και ο πρέσβης στη Λιβύη Κρις Στίβενς) η Γαλλία έχει ήδη δώσει εντολή να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πρεσβείες της στον κόσμο.

Αποφασίστηκε επίσης την Παρασκευή, ημέρα της μεγάλης προσευχής των μουσουλμάνων (το Πακιστάν κήρυξε εθνική αργία προς τιμήν του προφήτη Μωάμεθ), να κλείσουν οι πρεσβείες, τα προξενεία και τα γαλλικά σχολεία σε 20 μουσουλμανικές χώρες.

Στο Πακιστάν, οι Γάλλοι πολίτες έλαβαν στα κινητά τους το μήνυμα: "Ιδιαίτερες απειλές για τη γαλλική κοινότητα και τα γαλλικά συμφέροντα έπειτα από δημοσίευση σήμερα σκίτσων από το Charlie Hebdo. Αυξημένη επαγρύπνηση".

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε, στο μεταξύ, ότι θα αποκλείσει κάθε πρόσβαση στο YouTube εντός του συντηρητικού μουσουλμανικού βασιλείου, αν η ιστοσελίδα δε διακόψει την τοπική πρόσβαση σε αποσπάσματα της αντι-ισλαμικής ταινίας.

Η Google Inc., ιδιοκτήτρια του YouTube, έχει ήδη αποκλείσει την πρόσβαση στην ταινία στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Ινδία και την Ινδονησία μετά τις αιματηρές ταραχές και το κύμα των διαδηλώσεων σε αρκετές χώρες, αλλά απέρριψε αίτημα του Λευκού Οίκου να «κατεβάσει» εντελώς την αμφιλεγόμενη.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item