Όχι δεν θέλουμε άλλες θυσίες για να μείνουμε στην ευρωζώνη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, λοιπόν μας λέει με πολύ απλά λόγια πως πρέπει να κάνουμε θυσίες (και άλλες;) και πως ...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, λοιπόν μας λέει με πολύ απλά λόγια πως πρέπει να κάνουμε θυσίες (και άλλες;) και πως με την βοήθεια της Ευρώπης θα καταφέρουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη.

Σας έχει πει κανένας αλήθεια ότι μπορεί να έχουμε κουραστεί από αυτό το θέατρο παραλόγου που εκτυλίσσεται καθημερινά εδώ και χρόνια στις πλάτες μας; Είστε σίγουροι πως θέλουμε το "ενιαίο και δυνατό" ευρώ του Σημίτη;

Να σας απαντήσω εγώ σύμφωνα με την προσωπική μου γνώμη. Όχι κύριοι δεν σας γουστάρουμε άλλο. Δεν θέλουμε άλλο την "βοήθεια" της Ευρώπης (αλήθεια το να πεινάσει ένας λαός λέγεται θυσία;) και σίγουρα δεν θέλουμε άλλο το ευρώ. Θέλουμε ένα δικό μας δυνατό νόμισμα το οποίο θα μπορούμε να το κάνουμε ότι θέλουμε και όχι να δεχόμαστε υποδείξεις για το οτιδήποτε χωρίς να φταίμε, επειδή κάποιοι άχρηστοι έφαγαν δισεκατομμύρια τόσα χρόνια!

Και πριν βγείτε όλοι να πείτε, "νάτος ο υποστηριχτής της δραχμής", να σας απαντήσω πως προτιμώ να επιστρέψουμε σε δικό μας νόμισμα και να τα περάσουμε δύσκολα τα 2 πρώτα χρόνια παρά να πεινάσουμε και να περάσουμε δύσκολα τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια και στο τέλος να μας πουν πως δεν γίνεται τίποτα, η κρίση είναι πολύ ισχυρή, η ευρωζώνη θα καταρρέυσει, κάντε ότι θέλετε.

Εκεί να σας δω τι θα βγαίνετε και θα λέτε. "Μας κορόιδεψαν", "έπαιξαν με τις ελπίδες μας"....Αφού δεν θέλατε να ανοίξετε τα μάτια σας και να δείτε την, δύσκολη δεν λέμε, αλήθεια της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, καλά να πάθετε!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

 1. Τον πρώτο ενάμιση περίπου χρόνο ήμουν και εγώ ενάντια στην υιοθέτηση της δραχμής αλλά πλέον βλέπω πώς είναι οφθαλμοφανές ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Η παρέα του Τόμσεν απ'όπου πέρασε άφησε κυριολεκτικά καμένη γη, και μόνο η Ρωσία και η Ισλανδία που αντιτάχθηκαν ανένηψαν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας ξελασπώσει η Τρόικα, δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτός ο σκοπός της, πόσο πιο καθαρά πρέπει να μας το δείξουν για να ξεστραβωθούμε;

  Αν είχαμε κηρύξει πριν δυόμιση χρόνια -όπως έπρεπε- χρεοκοπία και κόβαμε δραχμές τώρα θα είχαμε αρχίσει να στρώνουμε. Στα @@ μας η Ευρώπη και το €(= δηλ. το νεοΜάρκο), το σύστημα που προσπαθούν κρατήσουν στην ζωή με αναβολικά είναι ξοφλημένο, τέλος. Αλλά οι πολιτικοί μας αντί να γίνουν μέρος της λύσης και να δείξουν ότι έχουν τα πιο πάνω ακατανόμαστα έγιναν ως συνήθως το βασικό μέρος του προβλήματος. Και οι αφελείς και αδαείς ψηφοφόροι εξακολουθούν ακόμη και τώρα να εκπλήσσονται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι ακριβώς είναι. Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο επιστροφή σε εθνικό νόμισμα που θα το κάνουμε ότι θέλουμε οι ίδιοι και όχι οι τροικανοί!

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item