"Τρέχει" να σώσει τις βλακείες ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νάκος

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχειρεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος και πρόεδρος της επιτροπής για τον έλεγχο των περιουσ...

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχειρεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος και πρόεδρος της επιτροπής για τον έλεγχο των περιουσιακών δηλώσεων των βουλευτών μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι «τα πόθεν έσχες δεν λένε πάντα την αλήθεια».

Συγκεκριμένα, ο κ. Νάκος κατά την διάρκεια ενημέρωσης προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες την περασμένη Παρασκευή είπε: «αν θέλει κάποιος να κλέψει δεν θα το δηλώσει στο πόθεν έσχες. Αν στήσει μια οφ σορ εταιρεία στα νησιά Καϋμάν δεν θα την γράψει στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης. 

Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε εμείς αυτά τα πράγματα». Φράση που προκάλεσε ερωτηματικά καθώς την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιχειρούσε να ενισχύσει την γραμμή υπεράσπισής του έναντι των καταγγελιών που τον εμπλέκουν σε κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δημοσιεύοντας όλες τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης από το 1989 έως και σήμερα.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ. Νάκος προχώρησε σήμερα σε διάψευση τον όσων ο ίδιος είπε, σημειώνοντας: «Διαψεύδω κατηγορηματικά, όσα ανεγράφησαν ή μεταδόθηκαν από μερίδα του τύπου, μετά από μια φιλική συζήτηση που είχα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Τα λεγόμενά μου, παραφράστηκαν και δεν αποδόθηκαν σωστά και με υποχρεώνουν να διευκρινίσω για την αποκατάσταση της αλήθειας ότι: Σε ερώτηση συντάκτη: "αν οι υπεράκτιες εταιρείες που πιθανόν να έχει κανείς αναγράφονται στη δήλωση «πόθεν έσχες», η απάντηση ήταν: "ο έλεγχος προχωράει σε βάθος και σε όλες τις περιπτώσεις υπόχρεων που διαπιστώνονται επιλήψιμα στοιχεία, οδηγούνται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα δια του αρμόδιου εισαγγελέα και αποδεικνύεται η αλήθεια". Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της απάντησής μου και αυθαίρετοι συνειρμοί είναι εκ του πονηρού.


ΠΗΓΗ : protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item