Γερμανία: Τόσα λεφτά σας δώσαμε, τι τα κάνατε; - Τα επιστρέψαμε σε εσάς βρε άχρηστοι!

--> Αφού λοιπόν φρόντισαν "κάποιοι" να χαθούν, εάν όντως ισχύουν τα λεγόμενα του Γερμανού καθηγητή, μήπως φταίμε εμείς πο...

-->
Αφού λοιπόν φρόντισαν "κάποιοι" να χαθούν, εάν όντως ισχύουν τα λεγόμενα του Γερμανού καθηγητή, μήπως φταίμε εμείς που κάποιοι φρόντισαν να χαθούν ή καλύτερα, να χαθούν σε μερικές δεκάδες τσέπες;
Μήπως φταίει και για αυτό ο ελληνικός λαός;
Μήπως με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια νομίζετε ότι μπορείτε να "επανορθώσετε", ενώ οι αποζημιώσεις κοστολογούνται αρκετά δισ. ευρώ;
Μήπως ακόμη και σήμερα με τα ληστρικά επίπεδα δανεισμού της Ελλάδας από την Γερμανία, έχετε πάρει λίγα δισεκατομμύρια ευρώ από εμάς ως τόκους και ξαφνικά η Γερμανία εμφανίζεται με πολύ μεγάλα πλεονάσματα;

Αυτά τα μήπως θα μπορούσαμε να τα συνεχίζαμε επ' αόριστον αλλά δεν έχει καμία σημασία γιατί έτσι και αλλιώς δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, σύντομα τουλάχιστον!

Το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times Deutschland έχει τον τίτλο «Τα χρήματα των άλλων» και για την απόφαση Σταϊκούρα να συστήσει επιτροπή που θα αναζητήσει πόσα χρήματα πρέπει να επιστρέψει η Γερμανία στην Ελλάδα ως πολεμική αποζημίωση για την κατοχή και τις σφαγές!

Το άρθρο αναφέρει:
«Λίγο πριν την έκθεση της τρόικας η Ελλάδα προσπαθεί να βελτιώσει τα οικονομικά της. Η ιδέα: Η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως αυτό έχει γίνει ήδη. Μόνο που τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στον παραλήπτη τους. 
Σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας Χάιντς Ρίχτερ «αξιώσεις υπήρχαν πάντα. Και αποζημιώσεις έχουν καταβληθεί πολλές φορές». Ο ιστορικός υποστηρίζει ότι οι Έλληνες διαχειρίστηκαν πλημμελώς τα χρήματα. «Αμέσως μετά τον πόλεμο, η Γερμανία ενέκρινε την αποστολή 30.000 τόνων βιομηχανικών αγαθών προς την Ελλάδα. 10.000 τόνοι φορτώθηκαν σε βρετανικά πλοία με κατεύθυνση προς την Ελλάδα. Δεν έφθασαν ωστόσο ποτέ», λέει ο Χάιντς Ρίχτερ.  
«Τα υπόλοιπα σκούριαζαν επί 2 χρόνια στο λιμάνι του Αμβούργου μέχρι που πουλήθηκαν στους Βρετανούς. Τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ στην Αθήνα. Το 1953 η Βόννη χορήγησε 200 εκ. μάρκα επενδυτική βοήθεια προς την Ελλάδα, ένα είδος κεκαλυμμένης αποζημίωσης χωρίς ωστόσο να την αναγνωρίσει ως τέτοια. Τέλος η Ελλάδα έλαβε 115 εκ. μάρκα ως επανορθώσεις για τις θηριωδίες των ναζί. Και αυτά τα χρήματα όμως χάθηκαν», σύμφωνα πάντα με τον Γερμανό ιστορικό. 

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item