Κάθε μέρα όλο και πιο πίσω τα νέα μέτρα - Συμβαίνει κάτι;

Όλα μετατίθενται συνέχεια "για λίγο αργότερα". Το πακέτο δεν θα κλείσει την Κυριακή και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μπορεί ν...

Όλα μετατίθενται συνέχεια "για λίγο αργότερα". Το πακέτο δεν θα κλείσει την Κυριακή και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μπορεί να περιμένει.


Σε επίσημο επίπεδο πάντως το οικονομικό επιτελείο εμφάνισε το απόγευμα ως “κρίσιμες ημερομηνίες” την 8η Οκτωβρίου και την 18η του ιδίου μήνα που συνέρχεται η Σύνοδος Κορυφής.

Από την άλλη χθες το πρακτορείο το Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους και διπλωμάτες, ανέφερε πως η έκθεση της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας φαίνεται να καθυστερεί για μετά τις 6 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναταράξεων στην παγκόσμια οικονομία πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Αν θυμηθούμε λοιπόν και την επιφανή στήριξη του Ομπάμα προς την Ελλάδα τώρα λίγο πριν τις εκλογές, το δημοσίευμα του Reuters δεν στερείται λογικής.


"Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει τίποτα σε μακροοικονομική κλίμακα που θα μπορούσε να ταράξει την παγκόσμια οικονομία πριν τις 6 Νοεμβρίου", δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε. στο Reuters.


Η μελέτη αυτή θα αποτελέσει τη βάση για τη λήψη των αποφάσεων όσον αφορά την απελευθέρωση της επόμενης δόσης στην Αθήνα, σημειώνει το Reuters.

Οι διαφορές στο εσωτερικό της τρόικα για το ακριβές μέγεθος των προβλημάτων της Ελλάδας με το χρέος της σε συνδυασμό με την πολιτική πίεση για αναβολή λίγων εβδομάδων, φαίνεται να οδηγούν σε καθυστέρηση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.


Αρκετές πηγές από τη Γερμανία αναφέρουν ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον ξεκαθάρισαν σε αναρίθμητες συζητήσεις με τους ομολόγους τους στη Γερμανία και την Ευρώπη ότι θα προτιμούσαν να μην προκύψουν  εκπλήξεις μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου.

"Είναι πιθανό η έκθεση της τρόικα θα αναβληθεί για μετά την ημερομηνία των εκλογών", αναφέρει Γερμανός αξιωματούχος ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμία. Ερωτηθείς εάν αυτό είναι αίτημα της Ουάσινγκτον απάντησε: "Δεν θέλουν εκπλήξεις".

Βέβαια τρόικα, Κομισιόν και η κυβέρνηση αρνούνται το συγκεκριμένο δημοσίευμα αλλά το κατά πόσο αληθινό είναι θα μας το δείξει ο χρόνος...
Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item