Τα "πειραγμένα" ταξίμετρα παίρνουν φωτιά

Και μετά αναρωτιούνται οι ταξιτζήδες γιατί έχει βγει τόσο κακή φήμη για τον "κίτρινο λαό"...Μα φυσικά αυτές οι πρακτικές (άσχ...

Και μετά αναρωτιούνται οι ταξιτζήδες γιατί έχει βγει τόσο κακή φήμη για τον "κίτρινο λαό"...Μα φυσικά αυτές οι πρακτικές (άσχετα αν δεν γίνονται από όλους), σας παίρνει όλους η μπάλα. Δεν το ξέρετε το ρητό που λέει "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά";


Έτσι λοιπόν και σε συνδυασμό και με την οικονομική κρίση που μας ταλανίζει όλους, οι ταξιτζήδες βλέπουν τα κέρδη και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται και είπαν να βάλουν μπρος τις παλιές πρακτικές μόνο που τώρα πια τις έχουν εκσυγχρονίσει και αυτές ώστε να μην μπορούν να τους βρουν εύκολα!

Καθημερινά ακούμε για δεκάδες συλλήψεις σε οδηγούς ταξί που οφείλονται κατά 90% σε πειραγμένα ταξίμετρα και γενικά σε τρόπους που βρίσκουν για να ανεβάζουν πλασματικά το ποσό που γράφει το ταξίμετρο.

Άλλοι περνάνε το καλώδιο του GPS από την καλωδίωση της μονής και της διπλής ταρίφας και έτσι το ταξίμετρο σας χρεώνει τα διπλά χρήματα, άλλοι έχουν εξελίξει τους τρόπους κλεψίματος και χρησιμοποιώντας το φρένο ανεβαίνει με κάθε "πάτημα" του πεντάλ το ποσό.

Θα έχετε πετύχει όλοι σας στο δρόμο όταν ένα ταξί κινείται, ακόμα και όταν έχει πελάτη, να "παίζει" τα φώτα για να σας υποδείξει ότι θέλει να σας πάρει. Και όμως αυτό δεν συμβαίνει. Μερικοί κουτοπόνηροι, έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που με κάθε "παίξιμο" των φώτων του αυτοκινήτου αυτομάτως ανεβαίνει το ποσό που γράφει το ταξίμετρο χωρίς να το καταλάβει ο πελάτης.

Αυτές και άλλες πολλές είναι οι άσχημες πρακτικές εξαπάτησης των πολιτών και γι'αυτό έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μην τους εμπιστεύεται καθόλου και ως συνέπεια αυτού να έχει μειωθεί δραματικά και οι δουλειά τους!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

 1. Δεν είχα ιδέα για αυτά..! Κακά τα ψέματα πάντως, ακόμη και τίμιοι να ήταν όλοι το επάγγελμα του ταξιτζή είναι αδύνατον να δουλέψει υπό συνθήκες κρίσης. Ταξί έχω να πάρω 3-4 χρόνια (χωρίς πλάκα), γιατί απλά και δεν τα διαθέτω και ακόμη και όταν μου περισσεύουν η "υπηρεσία" που πουλάνε μου φαντάζει εξωφρενικά πανάκριβη, τουλάχιστον για τα δικά μου βαλάντια.

  Από την στιγμή που ο μέσος επιβάτης θα προτιμήσει να περιμένει και 30 και 45 λεπτά για το λεωφορείο, από την στιγμή που αν χάσει το τελευταίο θα προτιμήσει να περπατήσει χιλιόμετρα παρά να πληρώσει ταξί διπλή ταρίφα (όπως εγώ, έχω επιστρέψει ως τώρα 5-6 φορές από Πειραιά με τα πόδια. Χίλιες φορές ΝΑ ΤΑ ΠΙΩ παρά να δώσω 10 € για ταξί, με τίποτα), και από την στιγμή που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της συγκριτικής ευημερίας πάρα μα πάρα πολλά ταξί το επάγγελμα αυτό τέλος, πέθανε.

  Υπάρχουν σήμερα πέντε, ίσως ακόμη δέκα φορές περισσότερα από όσα ζητάει η αγορά. Ακόμη και αν με κάποιον μαγικό τρόπο ανακάμψουμε η νοοτροπία "Αχ δεν μπορώ να περιμένω δέκα λεπτά για το λεωφορείο" ή "Με αυτή την ζέστη θες να στριμωχθώ στο λεωφορείο; Τρελός είσαι;" θέλω να πιστεύω ότι πέθανε οριστικά. Οπότε το πιο σχιζοφρενικό που θα μπορούσε να κάνει κάποιος σήμερα είναι να γίνει ταξιτζής. Ακόμη και αν πάρει το ταξί δίχως άδεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό που λες ισχύει 100%. Και εγώ μια από τα ίδια!

   Έχω να πάρω τουλάχιστον 2 χρόνια ταξί. Ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις προτιμώ να περπατήσω κάποια χιλιόμετρα παραπάνω παρά να διαθέσω χρήματα!

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item