Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι πανεπιστημιακοί με θύματα πάλι τους φοιτητές

Δεν λέμε πως είναι δικαίωμα του καθενός η απεργία και πως το έχουν κερδίσει όλοι αυτό το δικαίωμα μετά από πολλούς αγώνες αλλά αυτό το...


Δεν λέμε πως είναι δικαίωμα του καθενός η απεργία και πως το έχουν κερδίσει όλοι αυτό το δικαίωμα μετά από πολλούς αγώνες αλλά αυτό το πράγμα έχει πια παραγίνει.


Σε μαραθώνια συνεδρίασή της η εκτελεστική γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μελών ΔΕΠ αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων.


Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη , όπου οι πανεπιστημιακοί θα αποφασίσουν για τη μορφή και τη συγκεκριμενοποίηση των κινητοποιήσεων τους.

Ηδη, πάντως η ΠΟΣΔΕΠ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 11 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος, στις 8 το βράδυ. Και η ΟΣΕΠ των ΤΕΙ, σε ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.


Από την άλλη αυτοί που την πληρώνουν είναι ως συνήθως οι φοιτητές -δεν μιλάω για αυτούς που χαίρονται με κάθε ευκαιρία "διαλείμματος" από την σχολή, αλλά για αυτούς που πραγματικά πασχίζουν- γιατί όπως συνέβει και πέρυσι την ίδια περίοδο οι καθηγητές προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και πολλοί ήταν οι φοιτητές οι οποίοι έχασαν την επαναληπτική εξεταστική τους.

Και άντε πες αυτοί οι οποίοι έχουν και άλλα χρόνια πάει στο καλό. Τι φταίνε όμως αυτοί οι οποίοι έχουν 2 ή 3 μαθήματα και περιμένουν πως και πως για να τελειώσουν;
Τι φταίνε όλοι αυτοί οι φοιτητές -που είναι πολλοί- οι οποίοι τα βγάζουν ίσα ίσα και δεν έχουν λεφτά να πληρώνουν επιπλέον ενοίκια και σπίτια;

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item