Και η φαρσοκωμωδία της φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία συνεχίζεται...

Συνεχίζεται ανελλιπώς το παραμύθι για το κυνήγι των προσώπων που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία...Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις...


Συνεχίζεται ανελλιπώς το παραμύθι για το κυνήγι των προσώπων που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία...Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις του γερμανικού Spiegel, αυτή τη στιγμή στην Ελβετία βρίσκονται περίπου 20 δισ. ευρώ σε καταθέσεις και το 99% αυτών δεν είναι δηλωμένα πουθενά.

Βέβαια το έχουμε ξαναπεί και παλιότερα πως δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα με τα λόγια περί φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία μόνο και μόνο γιατί οι ελβετικές τράπεζες δεν είναι χαζές να αποκαλύψουν τα στοιχεία των πελατών τους.

Το μόνο που ίσως θα καταφέρουν θα είναι να "αναγκάσει" τις ελβετικές τράπεζες να συνεργαστούν και να φορολογήσουν οι ελβετικές αρχές τους πελάτες τους -ανώνυμα πάντα- και μετά οι ελβετικές αρχές να δώσουν αυτό το ποσό στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μοναδικό και το πιο πιθανό σενάριο, εάν βέβαια γίνει και αυτό!

Μην ξεχνάμε πως πριν κάποιους μήνες και πάλι το γερμανικό Spiegel ανέφερε πως οι καταθέσεις στην Ελβετία αγγίζουν περίπου τα 300 δισ. ευρώ! Πως λοιπόν ξαφνικά υπολογίζουν τώρα μόνο 20 δισ.;;;
Ή λοιπόν τόσο καιρό μας κορόιδευαν ή βλέποντας όλα αυτά οι καταθέτες πήραν τα περισσότερα από τα χρήματα τους και πήγαν να τα αποθηκεύσουν σε κάποιον άλλο φορολογικό παράδεισο.

Σας φαίνεται περίεργο; Και όμως μπορεί να αποδειχθεί πέρα για πέρα αληθινό!

Και το παιχνίδι συνεχίζεται...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item