Απομακρύνετε η βοήθεια της Ρωσίας για την Κύπρο

Σύμφωνα με δύο ανώνυμες πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal ''οι ελπίδες ότι η Κύπρος θα εξασφαλίσει δάνειο πολλών δις ...

Σύμφωνα με δύο ανώνυμες πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal ''οι ελπίδες ότι η Κύπρος θα εξασφαλίσει δάνειο πολλών δις ευρώ από την Ρωσία εξασθενούν''.


Αυτό καθιστά πιθανότερη την προσφυγή της χώρας στην Ευρώπη και το ΔΝΤ για τα απαιτούμενα κεφάλαια που θα τη βοηθήσουν να ενισχύσει το δοκιμαζόμενο τραπεζικό της κλάδο και τα δημόσια οικονομικά της.


Από το περιβάλλον του Κύπριου Προέδρου Δ.Χριστόφια διαρρέεται πως ''η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη για το ρωσικό δάνειο, λόγω των φόβων της Μόσχας για την δυνατότητα της Κύπρου να αποπληρώσει''.


Ένας άλλος αξιωματούχος, που ενημερώθηκε για τις διαπραγματεύσεις επικαλέστηκε δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία πως ένα νέο δάνειο θα ωθήσει τα συνολικά δάνεια της Ρωσίας προς την Κύπρο σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα για μια τόσο μικρή χώρα.

"Είναι μεγάλο ρίσκο να αναλάβει κανείς για ένα κράτος με πληθυσμό κάτω του 1 εκατομμυρίου ατόμων", είπε ο αξιωματούχος. "Θα αποτελούσε πολύ μεγάλη έκπληξη αν το δάνειο προχωρούσε".

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item