Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας κάνει πίσω και εγκαταλείπει τα σκληρά μέτρα λιτότητας

Και αυτό το κατάφερε ο λαός της Πορτογαλίας μετά το απίστευτα έντονο κύμα διαμαρτυριών σε όλη την χώρα... Τώρα μπορείτε να καταλά...

Και αυτό το κατάφερε ο λαός της Πορτογαλίας μετά το απίστευτα έντονο κύμα διαμαρτυριών σε όλη την χώρα...

Τώρα μπορείτε να καταλάβετε γιατί η έκφραση "Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει", μας ταιριάζει γάντι;
Γιατί πέρα από όλα τα καλά που μπορεί και μας προσφέρει αυτός ο τόπος, εμείς όχι μόνο δεν τα εκμεταλλευόμαστε αλλά είμαστε οι μεγαλύτεροι τεμπελχανάδες που υπήρξαν εδώ και πολλά χρόνια.

Γι'αυτό θα μπορούν να μας κάνουν ότι θέλουν και γι'αυτό διάλεξαν την Ελλάδα ως πείραμα σε αυτό που θέλουν να κάνουν. Τίποτα δυστυχώς δεν είναι τυχαίο. Όσο θα καθόμαστε και θα κλαίμε την μοίρα μας και θα ρίχνουμε την ευθύνη πάντα σε κάποιον άλλο και όχι στον εαυτό μας τότε θα πάμε άκλαφτοι!

Δείτε λοιπόν τι κατάφεραν οι Πορτογάλοι στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις...

Τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, τα οποία προβλέπουν για την επόμενη χρονιά μεγάλη αύξηση των κοινωνικών εισφορών των μισθωτών, με ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε όλη την Πορτογαλία. 

Μετά τις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββάτου στην Λισσαβόνα και σε περίπου τριάντα πόλεις, χθες Παρασκευή χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο που συνεδρίαζε το Συμβούλιο του Κράτους φωνάζοντας "Κλέφτες, κλέφτες".

Ο πορτογάλος πρόεδρος Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, ανήσυχος από το εύρος των διαδηλώσεων συγκάλεσε το Συμβούλιο του Κράτους για να αναλύσει τα νέα μέτρα λιτότητας. Το Συμβούλιο ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει την "κοινωνική συνοχή" και να προωθήσει "τον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο".

Ο Κοέλιο θα ζητήσει την Δευτέρα, από τους κοινωνικούς του εταίρους τις προτάσεις τους για τις εναλλακτικές λύσεις των αυστηρών μέτρων λιτότητας.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item