Ο Ομπάμα συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα...τουλάχιστον μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές!

Οπότε μην αναρωτιέστε γιατί έχουν τραβήξει τόσο πίσω το νέο πακέτο μέτρων και κάθε μέρα η τρόικα διαφωνεί με τα μέτρα και ζητάει διαρκώ...

Οπότε μην αναρωτιέστε γιατί έχουν τραβήξει τόσο πίσω το νέο πακέτο μέτρων και κάθε μέρα η τρόικα διαφωνεί με τα μέτρα και ζητάει διαρκώς και καινούργια!

Τέλη Αυγούστου διαβάζαμε:

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, ο πρόεδρος Ομπάμα ζητά απ' τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναβάλουν όποια αρνητική απόφαση για την Ελλάδα για μετά τις 6 Οκτωβρίου οπότε και θα διεξαχθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ.

Μια απόφαση των Ευρωπαίων να μην δοθεί η δόση των 31 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τον ερχόμενο μήνα θα σήμαινε άμεση χρεοκοπία για τη χώρα με ανυπολόγιστες διεθνείς αντιδράσεις.

Αυτό είναι που θέλει να αποφύγει, γράφει η εφημερίδα, ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα ήθελαν να δουν τον σαφώς πιο συντηρητικό Ρόμνεϊ να καταλαμβάνει τη θέση του.

Κατά την ειδική καθιερωμένη τελετή στο Λευκό Οίκο, ο νέος πρέσβης της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Χρίστος Π. Παναγόπουλος, επέδωσε σήμερα τα Διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.


Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στην Ν.Α. Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο της μεγάλης και ισχυρής ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ, ως διαρκούς παράγοντα φιλίας και ανθρώπινης γέφυρας μεταξύ των δύο λαών, όπως επισήμανε.


Από τη μεριά του, ο πρόεδρος Ομπάμα έκανε ειδική μνεία στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία ως "θεμέλιο λίθο" της αμερικανικής κοινοπολιτείας, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές παραδοσιακές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, ευχαρίστησε για το ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, ενώ ιδιαίτερα θετική αναφορά έκανε στην ελληνοαμερικανική κοινότητα. Τέλος, τόνισε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.


Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item