Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης εξελέγη συντονιστής στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με απόφαση της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκ...

Με απόφαση της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης εξελέγη συντονιστής (Coordinator) της Ομάδας, στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού (CONT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία είναι υπεύθυνη μεταξύ άλλων για την εξέταση των περιπτώσεων απάτης και ατασθαλιών κατά την εκτέλεση των προϋπολογισμών της Ένωσης. Η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ελέγχει την εφαρμογή του προϋπολογισμού τόσο από τα όργανα της ΕΕ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ.λπ.), όσο και την χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα κράτη μέλη (ΕΣΠΑ, Κοινή Αγροτική Πολιτική κ.λπ.) και εποπτεύει την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Ως τακτικό μέλος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκλήματα που σκοπό έχει την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος, τα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες και το ξέπλυμα χρήματος, ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης ανέλαβε επίσης να καταρτίσει ειδική έκθεση με θέμα «Τομείς συστημικής διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση των Κρατών Μελών και μέτρα για την καταπολέμηση των αρνητικών της επιπτώσεων για την Ευρωπαική Ένωση». Η έκθεση αυτή θα αναλύσει κυρίως τις επιπτώσεις της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα των κρατών μελών στη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική της Ένωσης, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην ανταγωνιστικότητα πολλών χωρών της Ένωσης, αποθαρρύνουν την προσέλευση επενδύσεων και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα ανάπτυξης (όπως συμβαίνει και στη χώρα μας).

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item