Τι γίνεται και ξαφνικά η τρόικα δεν δέχεται τα μέτρα που έλεγαν ότι αποφάσισαν;;;

--> Όπως βλέπετε λοιπόν μόλις Βενιζέλος και Κουβέλης είδαν ότι για ακόμη μια φορά έρχονται οριζόντιες περικοπές παρά τα "κούφι...

-->
Όπως βλέπετε λοιπόν μόλις Βενιζέλος και Κουβέλης είδαν ότι για ακόμη μια φορά έρχονται οριζόντιες περικοπές παρά τα "κούφια" τους λόγια για το αντίθετο, αρχίζουν σιγά σιγά και παίρνουν θέση απέναντι από το οικονομικό επιτελείο -και κυρίως από τον Στουρνάρα-. Πιστεύουν δηλαδή πως θα καταφέρουν να βγάλουν την ουρά τους απ'έξω ενώ ανήκουν όλοι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως δύσκολα ή εύκολα θα καταφέρουν και πάλι να περάσουν τα νέα μέτρα -αν και πάλι θα βγούνε κάποιοι και θα πούνε ότι δεν τα ψηφίζουν αλλά ως συνήθως την τελευταία στιγμή για το "καλό της Ελλάδας" θα κάνουν πίσω-, και θα βγαίνουν και θα φωνάζουν πως σας σώσαμε για ακόμη μια φορά....

Μπεεεεεεε!!!

Και ξαφνικά, ο «πόλεμος» ΠΑΣΟΚ-οικονομικού επιτελείου φούντωσε επικίνδυνα. Η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικα αποκάλυψε (;) ότι το πακέτο μέτρων των 11,6 δισ. σχεδόν στο ήμισυ δεν αναγνωρίζεται από τους δανειστές και η «τρύπα» φτάνει τα 6 δισ. ευρώ!

Στο ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, δεν παρέλειπαν χθες να σημειώσουν με νόημα ότι πριν τη συνάντησή του με τους ελεγκτές ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον κ. Στουρνάρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών -σύμφωνα με τις πηγές της Ιπποκράτους - ότι η «τρύπα» δεν ξεπερνά τα 3 δισ...


Παράλληλα, στη χθεσινή συνάντηση δεν τέθηκε ευθέως από τους ελεγκτές ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο, εφόσον όμως πρώτα εξειδικευτούν τα μέτρα και καλυφθούν οι «τρύπες» που υπάρχουν. Δεν έθεσαν, επίσης, ζητήματα εργασιακών σχέσεων ή μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Το γεγονός, όμως, ότι επιμένουν σε μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ως μέτρα άμεσου δημοσιονομικού αποτελέσματος (για να καλυφθεί και η «τρύπα»), ανησυχεί το οικονομικό επιτελείο και γενικότερα του κλίματος μέσα στο οποίο θα ψηφιστεί το πακέτο μέτρων.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item