Πάνε να καλύψουν την λίστα με τους 32 πολιτικούς

Καταλάβατε λοιπόν τι συμβαίνει;Για ακόμη μια φορά πάνε να βγάλουνε μέλι-γάλα τους 32 "άχρηστους" και λόγω "νομικού κωλύμ...

Καταλάβατε λοιπόν τι συμβαίνει;Για ακόμη μια φορά πάνε να βγάλουνε μέλι-γάλα τους 32 "άχρηστους" και λόγω "νομικού κωλύματος" θα γλυτώσουν και πάλι. Και επειδή δεν ολοκληρώθηκαν οι έρευνες, δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να έχει μια ιδέα για τους άχρηστους που το έκαναν αυτό;

Οι έρευνες με τον ρυθμό που πάτε εσείς μπορεί και να διαρκέσουν μήνες. Μέχρι τότε οι κύριοι θα έχουν βρει τρόπο και να δικαιολογήσουν τα χρήματα και να γλιτώσουν τις όποιες συνέπειες.

Νομικό κώλυμα στη διαβίβαση στην Βουλή της λίστας του ΣΔΟΕ με τα 32 πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό» θέτει ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης εξηγώντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομη καθώς οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Επιπροσθέτως, ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι «όλες οι περιπτώσεις τελούν υπό εκκρεμότητα ευρισκομένου εν εξελίξει ελέγχου και δεν δύναται A PRIORI να γίνει λόγος για παράνομη δραστηριότητα των ελεγχομένων» και προσθέτει πως κα΄θε υπόθεση που «κλείνει» και διαπιστώνονται παράνομες ενέργειες θα αποστέλλεται απ ευθείας στην Βουλή.

Ειδικότερα,  ο κ. Πεπόνης σε επιστολή που απέστειλε προς τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Στυλιανό Στυλιανόπουλο αναφέρει ότι ««Αναφορικά με το ως άνω Σχετικόν, το οποίον μας διεβιβάσθη με το υπ΄αρ. πρωτ. ΕΜΠ 14729/21-09-2012 έγγραφον του προς ον τούτο απηυθύνετο, έχομεν την τιμή να σας γνωρίσομεν, ότι με την ολοκλήρωση ενός εκάστου διενεργουμένου από τις Υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε. και υπό την εποπτείαν μας ελέγχου, θα σας διαβιβάζονται, με βάση την Αρχή της Νομιμότητος και κατά τους εν τω νόμω όρους, όσα στοιχεία ήθελον προκύψει ως μη σύνομμα και ως εκ τούτου διαβιβαστέα στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 21 του ν. 3023/2002, για τις, κατά λόγον αρμοδιότητος ενέργειες.

Μέχρι στιγμής όλες οι περιπτώσεις τελούν υπό εκκρεμότητα ευρισκομένου εν εξελίξει ελέγχου και δεν δύναται A PRIORI να γίνει λόγος για παράνομη δραστηριότητα των ελεγχομένων, εν συνδρομή της οποίας και μόνον θα επεβάλλετο και θα ετύγχανε σύννομη η περί ης πρόκειται διαβίβαση.». Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή του Προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής ελέγχου των Οικονομικών των Βουλευτών Αθανάσιου Νάκου προς τον κ. Στυλιανόπουλο με την οποία ζητούσε να γνωστοποιηθούν άμεσα στην Επιτροπή τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για «περίεργο πλουτισμό».


ΠΗΓΗ : protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item