Πάμε "χαλαρά" μέχρι το 2014 και ετοιμαστείτε να φτύσουμε αίμα μετά!!!

Και αυτό γιατί ο πανέξυπνος υπουργός Οικονομικών μας, ο Στουρνάρας, αυτός που πέρυσι έλεγε ότι φέτος η Ελλάδα θα έβλεπε θετικούς δείκτε...

Και αυτό γιατί ο πανέξυπνος υπουργός Οικονομικών μας, ο Στουρνάρας, αυτός που πέρυσι έλεγε ότι φέτος η Ελλάδα θα έβλεπε θετικούς δείκτες ανάπτυξης σήμερα δεσμεύεται πως για να μας δώσουν ένα μικρό περιθώριο με "ελαφριά" μέτρα μέχρι το 2014, θα φτύσουμε αίμα εάν υπάρξουν αποκλίσεις στον προϋπολογισμό.

Φυσικά όλοι ξέρουμε πως θα υπάρξουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις -όπως κάθε φορά- είτε γιατί ο καημένος ο συνταξιούχος δεν είχε να πληρώσεις είτε γιατί τα δρακόντεια μέτρα για την φοροδιαφυγή δεν απέδωσαν όπως περίμεναν είτε γιατί από τα 200 ευρώ δεν μπορούσαμε να κόψουμε 250 (!)...Αίσχος και ντροπή στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους που δεν μπορούμε να τους κόψουμε παραπάνω λεφτά!

Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών (για να δούμε αν θα βγει να το διαψεύσει και αυτό ο Σαμαράς), επειδή οι ελεγκτές αμφισβητούν ακόμα μέτρα λιτότητας ύψους 2 δισ. από το «πακέτο» των 11,5 δισ. ευρώ που της παρουσίασε η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών θα επιδιώξει να κάμψει τις αντιρρήσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα που επιστρέφουν, αναλαμβάνοντας δέσμευση (με τη μορφή «ρήτρας»  που θα περιληφθεί στο νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα), ότι αν δεν «βγουν» οι στόχοι με τα "ήπια" μέτρα που ζητά να λάβει η κυβέρνηση, θα λαμβάνει τότε αυτομάτως ισοδύναμα μέτρα περικοπών από τον «σκληρό πυρήνα» των μέτρων, δηλαδή ακόμα και οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων που τώρα φαίνεται κατ΄αρχήν πως αποφεύγονται.

Οπότε κυρίες και κύριοι ετοιμαστείτε για τέτοιο ξεζούμισμα που δεν το έχετε ξαναδεί. Ναι ναι ξέρω πως θα βγούμε και πάλι στο Σύνταγμα και θα αρχίσουμε τις μούντζες και μετά το βραδάκι θα κάτσουμε -στην γνωστή στάση γιόγκα- στην πλατεία, με ένα πιτόγυρο στο ένα χέρι και μια μπυρίτσα -Φιξ κατά προτίμηση γιατί επιλέγουμε ελληνικά- και θα τραγουδάμε όλοι μαζί αριστερόπνοα τραγούδια επανάστασης!

Viva la revolution...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item