Έρχονται και νέα μέτρα μέσα στο 2012 εάν δεν εισπράξουν αυτά που θέλουν

Εμ τι νομίζατε; Ότι θα την γλυτώσουμε τόσο εύκολα; Τα δύσκολα δυστυχώς δεν έχουν έρθει ακόμα όσο αρνητικό και να σας ακουστεί αυτ...


Εμ τι νομίζατε; Ότι θα την γλυτώσουμε τόσο εύκολα;

Τα δύσκολα δυστυχώς δεν έχουν έρθει ακόμα όσο αρνητικό και να σας ακουστεί αυτό.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2012 το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή ολόκληρου του δημοσίου τομέα (κεντρικής διοίκησης, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ), ανήλθε στο ποσό των 10,6 δισ. ευρώ, όταν για ολόκληρο το έτος ο φετινός Προϋπολογισμός προβλέπει ότι το έλλειμμα αυτό πρέπει να διαμορφωθεί στα 13,3 δισ. ευρώ! Δηλαδή για την επίτευξη του στόχου του Προϋπολογισμού, το συνολικό έλλειμμα του πενταμήνου Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2012 δεν πρέπει να υπερβεί το ποσό των 2,692 δισ. ευρώ ή κατά μέσο όρο το ποσό των 538 εκατ. ευρώ το μήνα.

Καταλάβατε λοιπόν πως πρόκειται για κάτι σχεδόν αδύνατο. Νέα μέτρα λοιπόν θα έρθουν και τα λόγια του Αντωνάκη "είναι τα τελευταία...είναι τα τελευταία" ακούγονται σαν αυτά του ΓΑΠ και του φίλου τους τον Παπαδήμο!

Πάρτε το χαμπάρι πως σας κοροϊδεύουν. Θα δείτε σε λίγο καιρό πως αυτοί που ψήφισαν τον Σαμαρά θα βγαίνουν στους δρόμους και θα φωνάζουν να πέσει!

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου(και για να κάνουμε και ένα μάθημα σύντομης ιστορίας, που ταιριάζει και σήμερα, πως προήλθε αυτή η φράση).
Η παροιμιώδης αυτή έκφραση, οφείλεται σε έναν Κρητικό, που ονομάζονταν Παντελής Αστραπογιαννάκης.
Όταν οι Ενετοί κυρίευσαν τη Μεγαλόνησο, αυτός πήρε τα βουνά μαζί με μερικούς τολμηρούς συμπατριώτες του. Από εκεί κατέβαιναν τις νύχτες και χτυπούσαν τους κατακτητές μέσα στα κάστρα τους.
Για να δίνει, ωστόσο, κουράγιο στους νησιώτες, τους υποσχόταν ότι θα ελευθέρωναν γρήγορα την Κρήτη.
Με το σήμερα, όμως, και με το αύριο, ο καιρός περνούσε και η κατάσταση του νησιού αντί να καλυτερεύει, χειροτέρευε.
Οι Κρητικοί άρχισαν ν’ απελπίζονται. Μα ο Αστραπογιαννάκης δεν έχανε το θάρρος του, εξακολουθούσε να τους δίνει ελπίδες για σύντομη απελευθέρωση. Οι συμπατριώτες του, όμως, δεν τα πίστευαν πια. Όταν, λοιπόν, το ασύγκριτο εκείνο παλικάρι πήγαινε να τους μιλήσει, όλοι μαζί του έλεγαν: «Ξέρουμε τι θα πεις. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μoυ!».
Έτσι λοιπόν από τον ΓΑΠ μέχρι τον Αντωνάκη τώρα αλλά και σε όποιον έρθει μετά τα ίδια θα λέμε όταν θα βγαίνουν στα κανάλια να μας λένε πως αυτά είναι τα τελευταία επώδυνα μέτρα για να σωθεί η Ελλάδα! 

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item