Όλοι «βρίζουν» την τρόικα, αλλά τρέχουν για τα 2 δισ. που ζητάει

Όλοι, από τον Κουβέλη μέχρι και τον τελευταίο αξιωματούχο της κυβέρνησης, έβγαιναν χθες και έλεγαν "να σταματήσει η τρόικα να επιτ...

Όλοι, από τον Κουβέλη μέχρι και τον τελευταίο αξιωματούχο της κυβέρνησης, έβγαιναν χθες και έλεγαν "να σταματήσει η τρόικα να επιτίθεται στην Ελλάδα", "δεν υπογράφουμε άλλες μειώσεις" και τέτοια εντυπωσιακά ξέρετε!
Από την άλλη όμως ότι και να πει η τρόικα, αμέσως Ευαγγέλιο από τους δικούς μας. Και μετά αναρωτιέστε γιατί άχρηστους σας ανεβάζουμε, μ@λ@κες σας κατεβάζουμε...

Η χθεσινή επεισοδιακή μέρα είχε σαν αποτέλεσμα η τρόικα να πάψει να πιέζει για άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις αλλά να περιμένει νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και χαράτσια ώστε να εισρεύσουν στα ταμεία άλλα 2,5 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, συμφωνήθηκαν μέτρα 6,5 δισ. ευρώ από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, βρέθηκε το 1,1 δισ. ευρώ από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια (αυτό το ποσό προέκυψε από την αξιολόγηση που έκανε το ΔΝΤ) και συμφωνήθηκε ένα ποσό 1,7 δισ. από διαρθρωτικά μέτρα. Αναζητούνται επομένως άλλα 2,5 δισ. από νέα χαράτσια τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτά τα νέα χαράτσια είναι που προκαλούν νευρική κρίση στην κυβέρνηση και ανέβασαν χθες τους τόνους εναντίον της τρόικα και του Πολ Τόμσεν προσωπικά.

Το πακέτο μέτρων των 11,8 δισ. μπορεί να κλείσει ακόμη και σήμερα στη συνάντηση που θα έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών, στις 16:00 το απόγευμα και το αργότερο αναμένεται να κλειδώσει την Κυριακή ή τη Δευτέρα πριν αποχωρήσει η τρόικα από την Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα πριν το Eurogroup του Οκτωβρίου προκειμένου να συντάξουν την έκθεση για τη χώρα μας.


Την ίδια στιγμή η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να εισπραχθούν έσοδα 2 δισ. με μέτρα όπως:

  • νέο κλιμακωτό χαράτσι σε όσους εισπράττουν ενοίκια από ακίνητα


  • αλλαγή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος ελευθέρων επαγγελματιών με συντελεστή που θα κυμαίνεται από 20% έως 30%.


  • μείωση κλιμακίων φορολόγησης των φυσικών προσώπων, που πιθανότατα να επιβαρύνει τα μικρομεσαία εισοδήματα


  • μείωση του συνολικού φορολογικού βάρους επιχειρήσεων και μισθωτών –συνταξιούχων με καθιέρωση ενιαίου συντελεστή φορολόγησης για όλες τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή.

ΠΗΓΗ : iefimerida.gr


Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item