Για να δούμε σε ποια τράπεζα θα καταλήξει η Εμπορική...

Η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Credit Agricole είναι κρίσιμη, καθώς θα αξιολογήσει τις τρεις προτάσεις για την π...


Η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Credit Agricole είναι κρίσιμη, καθώς θα αξιολογήσει τις τρεις προτάσεις για την πώληση της Τράπεζας.

Εάν καταλήξει βέβαια κάπου γιατί αυτές τις μέρες παρακολουθούμε ένα στημένο παιχνίδι διαρροών και διαπλοκών. Για ακόμη μια φορά οι τράπεζες χρησιμοποιούν την γνωστή τακτική για να ανεβάσουν τις τιμές των μετοχών τους στο χρηματιστήριο μόνο και μόνο μέσα από διαρροές περί αγορών άλλων τραπεζών.

Το είδαμε να συμβαίνει με την Alpha Bank και την Eurobank, το βλέπουμε να συμβαίνει και εδώ τώρα.
Γιατί δηλαδή να μην είναι φανερές οι προσφορές των 3 τραπεζών;;;
Πως μπορούμε να ξέρουμε ότι ο διαγωνισμός είναι αξιόπιστος;

Το ΔΣ της Credit Agricole συνεδριάζει σήμερα για την Emporiki αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις.


Όλες οι τράπεζες αναφέρουν ότι η προσφορά τους είναι καλύτερη των υπολοίπων. 
Προφανώς η Credit Agricole θα αξιολογήσει και θα κρίνει αλλά επειδή εδώ η κατάσταση τείνει να εκτραπεί με αλληλοκατηγορίες για στημένο παιχνίδι, στημένο διαγωνισμό τώρα πρέπει οι προσφορές να κοινοποιηθούν. 
Αν δεν κοινοποιηθούν οι προσφορές, οι εικασίες για στημένο διαγωνισμό θα ενταθούν και θα χαθεί κάθε αξιοπιστία.
  • Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει αν υπήρξαν κερδοσκοπικά παιχνίδια, ποια τράπεζα επωφελήθηκε από την εμπλοκή της στην διαδικασία πώλησης της Emporiki από την Credit Agricole. 

Μεγάλη ιδιωτική τράπεζα κατηγορεί άλλη επίσης ιδιωτική ότι έχει κερδοσκοπήσει λόγω των καλλιεργούμενων προσδοκιών ότι θα κλείσει deal με την Emporiki.

Το παιχνίδι επειδή αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να τελειώσει με διαφανείς διαδικασίες.

Η Credit Agricole έχει στα χέρια της από τις 7 Αυγούστου τις δεσμευτικές προσφορές των Εθνική, Alpha και Eurobank, οι οποίες προβλέπουν την εξαγορά μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ και την απορρόφηση εν συνεχεία της τράπεζας με έκδοση νέων μετοχών.

Προίκα της τάξης των 3 δισ. ευρώ δίνουν οι Γάλλοι στην Εμπορική προκειμένου να εξασφαλίσουν την μεταβίβασή της σε ελληνική τράπεζα και να αποχωρήσουν, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ποιας μορφής χρηματοδότηση θα υπάρχει στον αγοραστή. Αυτά λένε οι τραπεζικές πηγές καθώς οι 3 μεγάλες τράπεζες, Alpha, Εθνική και Eurobank εισέρχονται στην τελική ευθεία προκειμένου να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα και να ενισχύσουν τελικά και τις δικές τους θέσεις ενόψει της τελικής ευθείας της επανακεφαλαιοποίησης.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item