Και ξαφνικά πάτο για τον θρύλο της παγκόσμιας ποδηλασίας Λανς Άρμστρονγκ

«Αποκαθήλωση» για το θρύλο της παγκόσμιας ποδηλασίας και (γενικότερα) έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές στον κόσμο, Λανς Αρμστρονγκ...


«Αποκαθήλωση» για το θρύλο της παγκόσμιας ποδηλασίας και (γενικότερα) έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές στον κόσμο, Λανς Αρμστρονγκ. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ αποδέχθηκε ουσιαστικά ότι είχε κάνει συστηματικά χρήση απαγορευμένων ουσιών, αφού προτίμησε να μην αντιπαρατεθεί με την επιτροπή αντιντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία τον είχε αρχικά κατηγορήσει.

Η αμερικάνικη υπηρεσία αντιντόπινγκ (USADA), αποφάσισε να του αφαιρέσει και τους επτά τίτλους στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, όπως επίσης και να του επιβληθεί δια βίου αποκλεισμός από την ποδηλασία.

Ο 40χρονος σταρ, εμβληματική φυσιογνωμία στον παγκόσμιο αθλητισμό, καθώς πέρα από το εκπληκτικό ρεκόρ των νικών στο γύρο της Γαλλίας είχε αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα, αφού δεν υπέκυψε στον καρκίνο, πάλεψε, θεραπεύτηκε και επέστρεψε στον αθλητισμό.

Την αρχή της «αποκαθήλωσης» του Αρμστρονγκ είχε κάνει πριν από επτά χρόνια η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα στον κόσμο, η γαλλική «L' Equipe», η οποία τότε με πρωτοσέλιδο τίτλο «το ψέμα του Αρμστρονγκ» είχε αποκαλύψει ότι γαλλικό εργαστήριο έκανε έλεγχο στα δείγματα ούρων που είχε δώσει ο Αμερικανός στη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας του 1999 και ανακάλυψε ίχνη της απαγορευμένης ουσίας ερυθροποιητίνη.

Ο Αρμστρονγκ έκανε αγωγή στην εφημερίδα, αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά σύντομα, ακολούθησαν συναθλητές του, οι οποίοι μάλιστα τον κατηγόρησαν ανοιχτά για απάτη και τέλος ήρθε η «USADA», η οποία ξεκίνησε δικαστικό αγώνα εναντίον του και μάλιστα είχε ειδοποιηθεί από την «USADA» πως τον κατηγορεί για χρήση αναβολικών ουσιών, όταν υπήρξε μέλος της ομάδας ποδηλασίας «Postal» των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1998. Ο Αμερικανός σταρ μέχρι χθες υποστήριζε την αθωότητά του, αλλά φαίνεται ότι δεν μπορούσε να διαψεύσει όλα αυτά τα στοιχεία και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην κόντρα του με την «USADA».

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item