Ετοιμαστείτε για "πόλεμο" το χειμώνα εάν παραμείνουν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Συνεχίζεται η ξέφρενη κούρσα των τιμών των καυσίμων, καθώς η αμόλυβδη βενζίνη «έσπασε» και το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο, κυρίως στις ...


Συνεχίζεται η ξέφρενη κούρσα των τιμών των καυσίμων, καθώς η αμόλυβδη βενζίνη «έσπασε» και το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο, κυρίως στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι που η αμόλυβδη έχει υπερβεί αυτό το όριο.


Η μέση πανελλαδική τιμή έχει σκαρφαλώσει στα 1,826 ευρώ/λίτρο, όταν στα τέλη Ιουνίου κυμαινόταν στα 1,66 ευρώ περίπου.

Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα έχουν γίνει απαγορευτικές. Επίσης, όσο αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων τόσο θα ανεβαίνουν τα εισιτήρια των Μέσων Μεταφοράς, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Από την άλλη, αν σήμερα μπορούσαμε να παραγγείλουμε πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, θα το αγοράζαμε προς 1,55 ευρώ το λίτρο. Από πέρυσι, η αύξηση ξεπερνά το 50% κάτι που σημαίνει ότι η επιβάρυνση για έναν πολίτη, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται θα κυμαίνεται από 1.000 έως 1.500 ευρώ. Δηλαδή θα χαθεί ένας μισθός για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας σε λίγους μήνες.

Δείτε τη μέση τιμή βενζίνης 95 οκτανίων και πετρελαίου κίνησης όπως τις παρουσίασε το taxalia:
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι μεγάλο μέρος της υψηλής τιμής των καυσίμων οφείλεται στους υπέρογκους φόρους. Πώς λοιπόν δε θα δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή όταν με μειωμένους μισθούς και συντάξεις και με τα μπιλιετάκια της εφορίας να αδειάζουν τις ήδη άδειες τσέπες των Ελλήνων θα κληθούμε να βγάλουμε το χειμώνα;

Γι'αυτό καλά θα είναι τα εξυπνοπούλια εκεί στα οικονομικά επιτελεία είτε να σχεδιάσουν κάποια μείωση των φόρων είτε να εφαρμοστεί πλαφόν, ότι και να σημαίνει αυτό για τους βενζινοπώλες!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item