11 έως 28 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ - Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις νωρίτερα σήμερα στις 10 το πρωί, είναι η ώρα οι μελλοντικοί φοιτητές να κάνουν τους σχεδιασμούς τους, αυτ...


Αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις νωρίτερα σήμερα στις 10 το πρωί, είναι η ώρα οι μελλοντικοί φοιτητές να κάνουν τους σχεδιασμούς τους, αυτοί οι οποίοι περνάνε σε άλλη πόλη να ετοιμάσουν χαρτιά και να πάνε να βρούνε σπίτι και αυτοί οι οποίοι επέλεξαν -λόγω κρίσης- να περάσουν στην πόλη τους, να ετοιμάσουν σιγά σιγά τα χαρτιά για τις εγγραφές τους.

Καλή επιτυχία σε όλους -ακόμα και σε αυτούς που δεν πέρασαν- και καλή δύναμη από εδώ και πέρα γιατί έρχονται δύσκολες εποχές...

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ


Όλοι οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Απολυτήριο Λυκείου ή νόμιμα κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είστε εγγεγραμμένοι σε άλλο τμήμα ή σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
  • Έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες).
  • Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας (δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένο).
  • Εκτός των παραπάνω και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο (90% και 10%) και ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β' (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της Βεβαίωσης Πρόσβασης (δεν κατατίθεται ποτέ η πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης).
  • Τα αγόρια που χρειάζεται να πάρουν «Βεβαίωση Σπουδών για Στρατολογική Χρήση» θα πρέπει να καταθέσουν επιπλέον το Πιστοποιητικό περί εγγραφής στα μητρώα αρρένων, που εκδίδεται από τον δήμο στον οποίο έχετε εγγραφεί (δηλαδή, εκεί όπου βρίσκεται η οικογενειακή σας μερίδα).

Τώρα αν κάποιος φοιτητής για διάφορους λόγους δεν μπορεί να προσέλθει για εγγραφή, υπάρχει η δυνατότητα εξουσιοδότησης, την οποία υπογράφει σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ή Αστυνομικό Τμήμα. Το πρόσωπο που θα αναλάβει την εγγραφή πρέπει να έχει ενημερωθεί, ώστε να μπορέσει να συμπληρώσει όλα τα απαιτούμενα έντυπα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item