Βόμβα στα θεμέλια του μνημονίου - Αντισυνταγματικές οι μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό βήμα για την εκ θεμελίων καταστροφή των Μνημονίων...Το θέμα βέβαια είναι πως αυτό είναι μόνο το πρώτο βή...


Αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό βήμα για την εκ θεμελίων καταστροφή των Μνημονίων...Το θέμα βέβαια είναι πως αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα και για να καταστεί οριστική αυτή η απόφαση, θα πρέπει να περάσει καιρός καθώς πρέπει να εγκριθεί και από τον Άρειο Πάγο και μετά να υπάρξει ειδικό δικαστήριο το οποίο θα αναιρέσει μόνιμα και διά παντός τους δύο νόμους και "κάποια" στιγμή οι μισθοί να επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδά τους!

Οπότε όπως καταλαβαίνετε, κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι ακόμα τον πόλεμο!
Γι'αυτό πρέπει να συνεχίσουμε ακόμα πιο σκληρά και δυναμικά για να ανατρέψουμε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας και τρομολαγνείας το οποίο λατρεύει να μας βλέπει να καταστρεφόμαστε...

Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν οι δύο μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2010, που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα δώρα κ.λπ. των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Στη δικαστική αυτή απόφαση επισημαίνεται ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα.

Σημειώνεται ακόμη ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item