Η Μέρκελ φτάνει στο τέλος της...

Και αυτό το τέλος θα έρθει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ! Καθώς η επανεκλογή του Ομπάμα είναι σ...


Και αυτό το τέλος θα έρθει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ!

Καθώς η επανεκλογή του Ομπάμα είναι σχεδόν σίγουρη, ο Ομπάμα θα στριμώξει πολιτικά αλλά και οικονομικά πολύ περισσότερο την Μέρκελ απ'ότι μέχρι τώρα.

Ήδη αυτόν τον καιρό είδαμε ένα δείγμα της..."υπερδύναμης". Ο πρώτος… υπαινιγμός ήταν η δημόσια προτροπή του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ προς το Βερολίνο, να ελαφρύνει την πολιτική πίεσης που ασκεί στις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, με τη ρητή προειδοποίηση ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα συσσωρευτεί μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, το οποίο θα επιβαρύνει και τη Γερμανία.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο (αμερικανικών συμφερόντων) Οίκος Αξιολόγησης Moody’s, που υποβάθμισε την προοπτική του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, από σταθερή σε αρνητική.

Επίσης να μην ξεχνάμε πως μετά το καλοκαίρι του 2013 και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη, η Μέρκελ μπαίνει σε περίοδο εκλογών και όπως όλα δείχνουν όλα -και όλοι- είναι εναντίον της!

Έτσι λοιπόν να περιμένετε μετά τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι οίκοι αξιολόγησης να αρχίσουν να «τσαλακώνουν» τη "στιβαρή" γερμανική οικονομία και να δούμε μετά τις προσπάθειες τις Μέρκελ να ξεφύγει από τον ίδιο βούρκο που έχει οδηγήσει την Ελλάδα καθώς και τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item