Λεφτά υπάρχουν...για τους υπαλλήλους της Βουλής!

Το ακούσαμε και αυτό...Η Βουλή ενέκρινε 2 εκατομμύρια ευρώ ως εκλογικό επίδομα που δίνεται με εθιμικό δίκαιο στους υπαλλήλους της!!! ...


Το ακούσαμε και αυτό...Η Βουλή ενέκρινε 2 εκατομμύρια ευρώ ως εκλογικό επίδομα που δίνεται με εθιμικό δίκαιο στους υπαλλήλους της!!!

Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη χώρα. 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ως "εθιμικό δίκαιο"!
Ρε θα μας τρελάνετε όλους;

Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, που υπέγραψε την σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής, βάσει νόμου, δικαιούνται 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Το επίδομα αυτό αφορά περί τους 1.300 υπαλλήλους που απασχολούνται στις υπηρεσίες της Βουλής -δηλαδή από κηπουρούς και καθαρίστριες μέχρι και στις γνωστές "γλάστρες" της Βουλής-.

Στο παρελθόν από την εποχή της κ. Μπενάκη, καθώς και κατά την διάρκεια της προεδρίας των κκ. Δ.Σιούφα και Φ.Πετσάλνικου, το επίδομα αυτό αποδιδόταν πλήρες, δηλαδή 2.000 ευρώ.

Πάντως, ο νέος πρόεδρος της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκης ενημερώθηκε για το θέμα και αναζητεί τρόπο ώστε να μην δοθεί τελικώς το εκλογικό επίδομα που ενέκρινε ο προκάτοχός του (ξέρει φυσικά πως θα ακούσει τα "πάντα όλα" οπότε δεν νομίζουμε να τα δώσει αυτά τα λεφτά την ώρα που άνθρωποι αυτοκτονούν για χρέη).


Αυτά πάντως που βγαίνουν στην φόρα καθημερινά για τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής δεν έχουν τελειωμό.


Κλάψτε λοιπόν εσείς καθημερινοί, απλοί πολίτες που πληρώνεται φόρους και ότι άλλο ξεδιάντροπο έχουν σκεφτεί και όμως δεν έχετε κανέναν ειδικό προνόμιο!Οι υπάλληλοι της Βουλής:

  • Επί χρόνια λάμβαναν, υπό τη μορφή επιδομάτων, δύο επιπλέον μισθούς κάθε χρόνο, δηλαδή συνολικά 16 ετησίως. Αυτοί το προνόμιο κόστιζε στον ελληνικό λαό περίπου 17 εκατομμύρια το χρόνο. Τώρα εξακολουθεί να κοστίζει γιατί το  αντικατέστησαν με το κίνητρο στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου. Αυτό αποτιμάται σε μόλις 5 εκατομμύρια το χρόνο. 

Το Ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής, χρηματοδοτείται με τον εξής τρόπο:

  • Τους αποδίδονται όλα τα έσοδα που προέρχονται από τα ενοίκια που λαμβάνει η Βουλή για τους χώρους που μισθώνει: π.χ. κυλικείο.


  • Για κάθε τιμολόγιο προμηθευτή που κόβεται στη Βουλή παρακρατείται από το καθαρό ποσό ένα ποσοστό της τάξης του 7% για τους υπαλλήλους.


  • Το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής υπολογίζεται σε 60 μισθούς για 30 χρόνια εργασίας

Επιπλέον:

  • Έχουν στη διάθεσή τους παιδικό σταθμό και γυμναστήριο αλλά και έχουν το δικαίωμα να ψωνίζουν με έκπτωση από το Πρατήριο των Υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ).Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item