Ετοιμαστείτε για νέο κούρεμα...

Τώρα εάν θα είναι με την ψιλή ή εάν θα βάλουν καμία "σκαλίτσα" θα φανεί στην πορεία. Σας έχουμε ξαναπεί πως εφόσον οι Γερμαν...


Τώρα εάν θα είναι με την ψιλή ή εάν θα βάλουν καμία "σκαλίτσα" θα φανεί στην πορεία. Σας έχουμε ξαναπεί πως εφόσον οι Γερμανοί δεν λάβουν σύντομα κάποια δραστικά μέτρα τότε το μόνο που μένει είναι νέο κούρεμα ή ανεξέλεγκτη χρεωκοπία.

Όπως μπορείτε όλοι να καταλάβετε φυσικά και θα διαλέξουν το νέο κούρεμα ότι και να σημαίνει αυτό για εμάς που φυσικά δεν μας ρωτάει κανένας!
Μετά λοιπόν από όσα θα προσπαθήσει να κάνει η κυβέρνηση -που φυσικά είναι όλα καταδικασμένα να αποτύχουν- τότε το νέο κούρεμα είναι μπροστά μας.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει κανένα μέρος του χρέους της.
Η πρόταση λέει για νέο κούρεμα 50% περίπου...Τι σημαίνει όμως αυτό;

Ένα νέο haircut 50% στο χρέος σημαίνει νέα μείωση χρέους 105 δις ευρώ. 
Το όφελος για την Ελλάδα με το PSI+ παρουσιάστηκε 105 δις ευρώ αλλά στην κυριολεξία ήταν 27-28 δις ευρώ αφαιρώντας προκαταβολές και ανακεφαλαιοποίηση. 
Ένα νέο haircut με γρήγορες διαδικασίες και στοχοποιημένες δεν θα προκαλέσουν τις αναταράξεις του παρελθόντος και έτσι εάν υλοποιηθεί το κούρεμα 50%, η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη καθώς μειώνεται το χρέος της κατά 105 δις ευρώ (τουλάχιστον λογιστικά).

Κάποιοι φυσικά θα χάσουν
  • Θα χάσει ο επίσημος τομέας τουλάχιστον 50 δις ευρώ. Δηλαδή η Τρόικα θα αποδεχθεί να χάσει 50 δισ. ευρώ.
  • Θα χάσει ο ιδιωτικός τομέας οι κάτοχοι νέων ελληνικών ομολόγων αγγλικού δικαίου αν συμπεριληφθούν καθώς το αγγλικό δίκαιο προσφέρει πολλές δικλείδες ασφαλείας.
  • Θα χάσει και η ΕΚΤ η οποία διαθέτει μαζί με τις άλλες εθνικές τράπεζες περίπου 45 δις ευρώ.Άρα θα χάσουν 22,5 δις ευρώ περίπου.
Τι θα σημαίνει ένα νέο κούρεμα;

Το κούρεμα όπως όλοι ξέρουμε σημαίνει πως η χώρα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά και έτσι προχωράει σε haircut, με απλά λόγια είναι ένα είδος χρεωκοπίας!
Δηλαδή οι οικονομίες μετά από ένα νέο κούρεμα δεν πρόκειται να μας εμπιστευτούν και να μας δανείσουν.

Επομένως φτάνουμε στο γεγονός πως θα είναι πολύ καλύτερα να προχωρήσουμε σε νέο εσωτερικό νόμισμα και υποτίμησή του καθώς είτε με το κούρεμα είτε με νέο νόμισμα οι αγορές θα μας θεωρήσουν αφερέγγυους ότι και να γίνει οπότε καλύτερα αυτό το βήμα (να υιοθετήσουμε νέο νόμισμα) τώρα που είναι νωρίς παρά αργότερα όπου δεν θα ξέρουμε τις συνέπειες...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item