Η βλακεία τελικά είναι αήττητη στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στους υποψήφιους των πανελλαδικών

Αποφασίζουν να κάνουν κάτι καλό μέσω του εκσυγχρονισμού του συστήματος μηχανογραφικών μέσω υπολογιστή και βουλιάζουν σε απλά πράγματα!...


Αποφασίζουν να κάνουν κάτι καλό μέσω του εκσυγχρονισμού του συστήματος μηχανογραφικών μέσω υπολογιστή και βουλιάζουν σε απλά πράγματα!
Πόσο δύσκολο είναι να βάλουν ένα σύστημα ασφαλείας στην υποβολή μηχανογραφικών ώστε να αποφύγουν παρόμοια κρούσματα;

Έτσι λοιπόν το νέο πρόβλημα έχει ως εξής και αναμένουμε να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί:

Η αρχή του κακού έγινε όταν το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην παράσχει στους μαθητές που ήθελαν να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέσω διαδικτύου ένα προσωπικό κωδικό "PIN". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές να καλούνται να βάλουν έναν δικό τους κωδικό με τους περισσότερους να βάζουν είτε την ημερομηνία γεννήσεώς τους είτε ακόμα και το κινητό τους τηλέφωνο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες μαθητές μεταξύ τους να γνωρίζουν εξαρχής τους κωδικούς των άλλων συμμαθητών τους και στο πλαίσιο των πειραγμάτων, ο ένας να καταθέτει μηχανογραφικό για λογαριασμό του άλλου. Έτσι όταν ένας μαθητής προσπάθησε να καταθέσει μηχανογραφικό δελτίο μέσω διαδικτύου, το υπουργείο Παιδείας του κλείδωνε τον λογαριασμό, γιατί υπήρχε άλλη κατάθεση με τα ίδια στοιχεία.
Γι'αυτό βέβαια και δεν θα ρίξουμε την ευθύνη μόνο στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στην ηλιθιότητα των μαθητών οι οποίοι δεν έχουν ούτε τις στοιχειώδης γνώσεις να ορίσουν έναν κωδικό που να μην μπορεί να τον φανταστεί ο οποιοσδήποτε!
Είναι σαν να λέμε πως λες των κωδικό PIN της αναληπτικής σου κάρτας στους γνωστούς σου. Θα το έκανες ποτέ αυτό υπό τον φόβο να σου κλέψουν τα λεφτά;
Γιατί λοιπόν να το κάνεις με ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα όπως είναι αυτό της κατάθεσης του μηχανογραφικού δελτίου;
Αλλά άμα δεν φτάνει το μυαλό να σκεφτεί τα στοιχειώδη, τι να πεις;;;
Για το θέμα έχουν υπάρξει ήδη μέχρι στιγμής 4 καταγγελίες για πλαστές δηλώσεις μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εις βάρος δύο ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή (οι οποίοι όμως ουδεμία ευθύνη φέρουν για το περιστατικό, απλά τα παιδιά τους φέρονται να έκαναν πλάκα σε συμμαθητές τους και να κατάθεσαν αντί για αυτούς μηχανογραφικά, αλλά το έκαναν από τον υπολογιστή του μπαμπά τους. Και έτσι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε το στίγμα αυτών των δύο υπολογιστών που οι ιδιοκτήτες είναι οι δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι).

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item