Το ψηφιακό σήμα μας μάρανε ώστε να κερδίσουν κάποιοι γρήγορο χρήμα

Μπορεί μπροστά σε όλα αυτά τα οποία περνάμε τον τελευταίο καιρό, το θέμα του ψηφιακού σήματος να μας φαίνεται ασήμαντο όμως κρύβει ση...Μπορεί μπροστά σε όλα αυτά τα οποία περνάμε τον τελευταίο καιρό, το θέμα του ψηφιακού σήματος να μας φαίνεται ασήμαντο όμως κρύβει σημαντικά πράγματα.


Το μόνο κόμμα από την άλλη το οποίο πήρε θέση απέναντι σε αυτό το ζήτημα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζητά να υπάρξει παράταση στην εκπομπή μόνο ψηφιακού σήματος καθώς οι εποχές είναι δύσκολες. “Επειδή στις μέρες μας η τηλεόραση για αρκετούς αποτελεί μια από τις λίγες “δωρεάν ψυχαγωγίες” θεωρούμε άδικη την εξαναγκαστική κατ’ ουσίαν ώθηση στην αγορά νέων τηλεοπτικών συσκευών ή την προμήθεια αποκωδικοποιητών που για πολλούς είναι απαγορευτική”.

Εάν έχετε και εσείς κάποιο γνωστό ο οποίος να εργάζεται σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών και τεχνολογίας, θα σας πει πως οι αποκωδικοποιητές πωλούνται και εξαντλούνται σε ρυθμούς ρεκόρ συγκριτικά με την δύσκολη εποχή στην οποία ζούμε.


Από την άλλη αφού έχουν τόσα πολλά έσοδα τα καταστήματα από τους αποκωδικοποιητές, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κάποιες μειώσεις τιμών των συσκευών αυτών ώστε να είναι διαθέσιμες ακόμα πιο εύκολα στους καταναλωτές;
Όπου και να ψάξεις οι φθηνότερες συσκευές κοστίζουν γύρω στα 25 ευρώ και θεωρείται αρκετά υψηλή τιμή εάν συγκρίνουμε την τιμή μιας τηλεόρασης με ενσωματωμένο δέκτη που μπορείς να βρεις από 100-120 ευρώ.


Μέχρι σήμερα σε κάθε σπίτι που υπήρχε τηλεόραση ο τηλεθεατής συνέδεε την συσκευή του με το καλώδιο της κεραίας και απολάμβανε το αγαπημένο του πρόγραμμα. Δωρεάν. Εκείνος που είχε μια οικονομική άνεση και επιθυμούσε το κάτι παραπάνω από το καθημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα των συμβατικών καναλιών γινόταν έναντι κάποιου κόστους συνδρομητής δορυφορικής τηλεόρασης.


Η τηλεόραση, όμως, μαζί με τα όσα κακά μπορεί κανείς να της προσάψει έχει και αρκετά καλά, με βασικό και κύριο ότι προσφέρει το αγαθό μιας μορφής επικοινωνίας. Η επικοινωνία - που οφείλει να είναι δωρεάν, τουλάχιστον στην απλή μορφή της - είναι απαραίτητη για κάθε πολίτη οποιασδήποτε χώρας. Όμως, το ψηφιακό σήμα, που προσφέρει καλύτερης ποιότητας εικόνα και ήχο, δεν έρχεται δωρεάν.


Τα νοικοκυριά που δεν προμηθεύτηκαν την τελευταία διετία συσκευή τηλεόρασης νέας τεχνολογίας είναι αναγκασμένα να αγοράσουν τον περιβόητο αποκωδικοποιητή MPEG-4 προκειμένου όχι απλά να λαμβάνουν ψηφιακό σήμα, αλλά για να βλέπουν εξολοκλήρου τηλεόραση, αφού από τις 20 του μηνός το αναλογικό σήμα παύει να εκπέμπεται στην Αττική, από όλα τα ιδιωτικά κανάλια και τρεις εβδομάδες μετά και από τα κρατικά - γεγονός που εγείρει σοβαρά ηθικά ζητήματα, όπως το πως είναι δυνατόν να αποκόπτει κανείς εντελώς τον μη έχοντα από την ενημέρωση και την επικοινωνία την στιγμή που θα συνεχίσει να πληρώνει την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item